Καλλισθένης… εν δήμω

Εκείνη εξαπατούσε τους πελάτες, και οι «πελάτες» το Πανεπιστήμιο. Αυτός πρέπει να ο τίτλος της διπλής απάτης. Όπου υποψήφιοι μεταπτυχιακοί, αφού κατά τις «σπουδές» τους, το Πανεπιστήμιο ίσως το γνώριζαν από φωτογραφίες, ανέθεταν επ’ αμοιβή τη συγγραφή της μεταπτυχιακής τους διατριβής σε επαγγελματίες του είδους.

Η πασίγνωστη αυτή απάτη, οδηγήθηκε σε....
μια περίπτωση στη δικαιοσύνη, διότι η κυρία που μέσω διαδικτύου -τόσο… κρυφά δηλαδή- αναλάμβανε τη συγγραφή μεταπτυχιακών για να εξαπατηθεί το Πανεπιστήμιο, εξαπατούσε με τη σειρά της τους «επιστήμονες», που δεν τους έδινε τις διατριβές,
αφού τους έπαιρνε φυσικά πρώτα την αμοιβή.

Δεν είναι καθόλου άγνωστη αυτή η πρακτική. Ούτε η συγγραφή διδακτορικής διατριβής είναι πάντα αυθεντική. Στη συνήθη περίπτωση είναι συμπίλημα από 5-10 άλλες μελέτες. Και με αυτό το χαρτί, ο «επιστήμονας» μπορεί να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου ή σύμβουλος υπουργού. Είναι τυχαίο ότι κανένα Πανεπιστήμιό μας δεν βρίσκεται μέσα στα 300 καλύτερα ή ότι οι συμβουλές των «επιστημόνων» οδηγούν τους υπουργούς από γκάφα σε γκάφα;

Τρεις δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα από 0,6 έως 5,1% στη Ν.Δ. Κλίμα ευφορίας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δυο πράγματα μη ξεχνάτε, παιδιά. Ότι ο Θαπατέρο δεν βρίσκεται πίσω 0,6-5,1% αλλά 15 μονάδες, ενώ τα ποσοστά του μεν ΠΑΣΟΚ είναι 17,4% του δείγματος, της δε ΝΔ, 22,2%.

Το 78% δηλαδή των Ελλήνων, δεν είναι ικανοποιημένο από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ψάξατε να βρείτε τι φταίει; Τα «βαρίδια» τα διώξατε ή έφυγαν. Οι στενοί φίλοι και ομοϊδεάτες του Αντώνη, καθορίζουν την πολιτική. Τι έχουν λοιπόν «τα έρμα και ψοφάνε», που έλεγε κι ο Μπαρμπαγιώργος;

Ευάγγελε, άφησες κενό στην απάντησή σου, και ίσως ακολουθήσει και άλλη ερώτηση. Απάντησες, στην πληροφορία ότι η κόρη του Τζεμ, στενού φίλου εν ζωή και συγχορευτή του πρωθυπουργού, είναι σύμβουλός του και μάλιστα καλοπληρωμένη, ότι «η κυρία Ipek Cem δεν έχει καμία σχέση με τις υπηρεσίες που ανήκουν στον Πρωθυπουργό».

Με υπηρεσίες που δεν ανήκουν στον πρωθυπουργό, αλλά σε κάποιον υπουργό, έχει σχέση; Ασαφές. Τι πιο απλό η απάντηση να ήταν «η κα Ipek Cem δεν προσφέρει καμία επ’ αμοιβή υπηρεσία στο δημόσιο»; Τώρα, οι φήμες θα συνεχίσουν και μάλιστα με επίταση.

Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των κοινωνικών τάξεων που στερούνται εσόδων από τα νέα μέτρα που αναγγέλθηκαν. Ελπίζεται, ότι προκειμένου να υπάρξει συμπαράσταση ή ανοχή του κοινωνικού συνόλου, οι κινητοποιήσεις δεν θα έχουν μορφή στέρησης της ελευθερίας των άλλων. Αντίπαλος δεν είναι οι «άλλοι», που μπορεί να έχουν σοβαρότερα προβλήματα, αλλά όχι και τη δυνατότητα κινητοποιήσεων.

Με όλες αυτές τις παλινδρομήσεις, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Καλλισθένης

http://voria.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα