Μπαρόζο: Ισχυρότερη η Ευρώπη μετά την κρίση

Την βεβαιότητα του ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη σημερινή κρίση και ότι το ευρώ θα καταφέρει να επιβιώσει εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του....
στην Αυστραλία.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν έκανε λόγο για την ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου η Ευρώπη να γίνει πιο ανταγωνιστική, κάτι με το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, συμφωνεί τόσο η αριστερά όσο και η δεξιά.

"Υπάρχει μια πλήρης δέσμευση όλων των χωρών της ζώνης Ευρώπη για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Και πράγματι το ευρώ παραμένει ένα πολύ σταθερό και ισχυρό νόμισμα", πρόσθεσε ο Μπαρόζο.

Αναφερόμενος στην παροχή βοήθειας από τη Γερμανία προς την Ελλάδα ο Ζοζέ Μπαρόζο εμφανίστηκε αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι «οι Γερμανοί φορολογούμενοι και ο γερμανικός πληθυσμός γενικά είναι πολύ φιλοευρωπαίοι».

Εν αναμονή της αυριανής ετυμηγορίας του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την βοήθεια που έχει καταβληθεί προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε ότι «Τα Συνταγματικά Δικαστήρια των χωρών μελών της ευρωζώνης είναι ανεξάρτητα, αλλά δεν περιμένω κάποιο δικαστικό εμπόδιο στο να εφαρμοστεί κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη για την ολοκλήρωση».

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα