Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης: Οι αγωνιστικές συνήθειες και η ποιότητα των ρόστερ δείχνουν... over 2.5

Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται αντιμέτωπες στο Μόναχο σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τον τελικό της διοργάνωσης. Τα λόγια είναι περιττά για τη δυναμική και ποιότητα των δύο αντιπάλων και τα προγνωστικά, αγωνιστικά και στοιχηματικά, αποτελούν… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Το αγωνιστικό momentum δείχνει Ρεάλ, όμως η δύναμη της έδρας και η θέληση των Βαυαρών να διεκδικήσουν τον βαρύτιμο τρόπαιο μέσα στην έδρα
τους σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Όπως και να ....
το δει κανείς ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στις λεπτομέρειες και η προσέγγιση των δύο προπονητών θα κρίνει εν πολλοίς την ποιότητα του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουμε.

4-2-3-1 vs 4-2-3-1... με έμφαση στα "φτερά"
Αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν πολλά κοινά αγωνιστικά/τακτικά χαρακτηριστικά. Και οι δύο στηρίζονται σε μία κλασσική εφαρμογή του 4-2-3-1 με τη δυναμική των παικτών που αγωνίζονται στα πλάγια να ξεχωρίζει. Από την μία οι Ρόμπεν, Λαμ και Ριμπερί αποτελούν το Α και το Ω της αγωνιστικής συμπεριφοράς των Γερμανών, την ώρα που η απόδοση των Κριστιάνο Ρονάλντο, Ράμος, Μαρσέλο και Ντι Μαρία επηρεάζουν σημαντικά την ομαδική απόδοση της ομάδας της Μαδρίτης.

Είναι δεδομένο ότι τα match-up στα "φτερά" θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο Λαμ θα πρέπει να βρει τρόπο να περιορίσει τις ενέργειες του R7 ενώ οι αρκετά επιθετικογενείς Μαρσέλο και Ράμος θα πρέπει να χαλιναγωγήσουν εαυτούς ώστε να αντεπεξέλθουν επιτυχώς απέναντι στους... μετρ της προσωπικής ενέργειας Ριμπερί και Ρόμπεν.

Κοινά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στις υπόλοιπες θέσεις του γηπέδου. Οι δύο ομάδες διαθέτουν κεντρικούς μεσοεπιθετικούς που αρέσκονται να παραμένουν ψηλά χωρίς να συμμετέχουν στην ομαδική ανασταλτική λειτουργία, ποιοτικό σετ ανασταλτικών μέσων με έντονη συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας και τερματοφύλακες... κέρβερους.

Ποιότητα ρόστερ vs Τακτικού ορθολογισμού
Μπάγερν και Ρεάλ αρέσκονται στην πίεση του αντιπάλου, τον φρενήρη ρυθμό στην επιθετική λειτουργία και την κατοχή της μπάλας. Σαφώς η Ρεάλ διαθέτει πιο επιθετικά στοιχεία και διενεργεί επιθέσεις πιο συχνά από ότι η Μπάγερν που, αρκετές φορές, επιλέγει να παγώνει τον ρυθμό διατηρώντας την κατοχή της μπάλας στις μεσοαμυντικές της ζώνες. Τα νούμερα τόσο στα εγχώρια πρωταθλήματα, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ αποδεικνύουν του λόγω του αληθές.

Περισσότερα:
Keywords
Αναζητήσεις
μπάγερν μονάχου ρόστερ
Τυχαία Θέματα