Αύγουστε καλέ μου μήνα…

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Η Δημοτική Παράταξη «Αθήνα η Πόλη της Ζωής μας» μέσα από την οποία, οι άνθρωποι της Αθήνας μας μού έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο ως συνεργαζόμενο, υπογραμμίζει μια σειρά από αναμφισβήτητες αλήθειες σε ανακοίνωσή της προ ημερών. Ενημερώνει λοιπόν ότι « Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της ΚΕΔΚΕ και.....
ιδιαίτερα του προέδρου της, Νικήτα Κακλαμάνη καθώς και του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών
Υποθέσεων της ΚΕΔΚΕ, οι 325 δήμοι της χώρας ενετάχθησαν στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» και ειδικότερα στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματική Ζωή».

Θα μπορούσε κανείς εύκολα – αν διαβάζει αβασάνιστα- να θεωρήσει αυτή την ανακοίνωση ως προσπάθεια να καπηλευτεί η ΚΕΔΚΕ και ο πρώην Δήμαρχος κ. Κακλαμάνης κάτι καλό που έγινε ΜΕΤΑ τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, κάτι ευχάριστο και ευπρόσδεκτο για τους γονείς που έχουν ΑΝΑΓΚΗ τη φροντίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, κάτι εν ολίγοις που οι πολίτες/ δημότες το οφείλουν στους τοπικούς άρχοντες που εξελέγησαν στην «Εποχή ΠΑΣΟΚ».

Μόνο που δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ έτσι. Διαβάστε παρακαλώ προσεκτικά γιατί ενδεχομένως αυτή την ανακοίνωση να ΜΗΝ τη βρείτε σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο Μ.Μ.Ε. ή – κι αν τη βρείτε- να είναι διαστρεβλωμένη :
« Η συγκεκριμένη δράση – αναφέρει η «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» - αφορά παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΑμΕΑ, κ.λ.π., συνολικού ύψους 173εκ ευρώ. Η κάθε θέση επιδοτείται με 4.000 ευρώ και με 7.000 ευρώ εφ’ όσον αφορά στα ΑμΕΑ. Μάλιστα, επειδή το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο, οι προσλήψεις δεν υπόκεινται στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε το αρμόδιο υπουργείο και η ΕΕΤΑ, η κατανομή έκλεισε και - ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΛΥ- ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας, ο δήμος Αθηναίων δεν περιλαμβάνεται σε αυτή, γιατί δεν υπεβλήθη πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα.»

Κατανοητό; Πλήρως φαντάζομαι. Σκεφτείτε λοιπόν τώρα ότι ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ:

- Βάζουν λουκέτο ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο, βρεφονηπιακοί σταθμοί για λόγους οικονομίας και

- Ο δήμος Αθηναίων παρακαλεί τον κ. Καστανίδη για 3ετή ανανέωση της θητείας των συμβασιούχων!
Η πιο κάτω φράση είναι σκληρή, όπως όμως και η αλήθεια:

« Πρόκειται για μνημείο ανικανότητας της δημαρχιακής αρχής και προσωπικά του κ. Καμίνη και εγκληματική αμέλεια της προέδρου του «Δημοτικού Βρεφοκομείου», η οποία όφειλε να γνωρίζει την κατατεθειμένη τροπολογία στη Βουλή, ότι δικαίωμα στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί οι οποίοι λειτουργούν με «συστατική πράξη» και ανήκουν σε ΝΠΔΔ, αρκεί μέχρι το τέλος του 2013 (!) να έχουν βγάλει και τη τυπική άδεια λειτουργίας».

Ο Δήμος Αθηναίων λοιπόν ΔΕΝ παίρνει τίποτε ενώ ενδεικτικά αναφέρω ποσά, που πρόκειται να λάβουν ορισμένοι από τους 324 δήμους της χώρας:

Αμαρουσίου 1.702.400 ευρώ, Ασπροπύργου 885.400 ευρώ, Ραφήνας 760.000 ευρώ, Περιστερίου 718.200 ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα