"Ως εδώ και μη παρέκει" κύριε Ρέστη

Την Πέμπτη στις 3:09 το μεσημέρι λάβαμε -μεσω e-mail- από τον κ. Αλέξανδρο Στρίμπερη, δικηγόρο του μεγαλοεφοπλιστή και ανθρώπου των ΜΜΕ, Βίκτωρα Ρέστη, εξώδικη «Δήλωση και Πρόσκληση» με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Κύριοι,

Από τις 19.07.2011 μέχρι σήμερα, με......
συνεχείς ανώνυμες - ανυπόγραφες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σας, έχετε εξαπολύσει συκοφαντική επίθεση εις βάρος του Επιχειρηματικού Ομίλου Ρέστη, εταιριών του Ομίλου και του κ. Βίκτωρα Ρέστη προσωπικά. Στις
αναρτήσεις αυτές γίνεται επίκληση ανώνυμων πηγών, ενώ ο συντάκτης τους, για προφανείς λόγους, αποκρύπτει την ταυτότητά του, γνωρίζοντας βέβαια ότι το περιεχόμενο τους είναι απολύτως ψευδές.

Η σκόπιμη απόκρυψη των στοιχείων των διαχειριστών και συντακτών της ιστοσελίδας σας, καθιστά προς ικανοποίησή σας αδύνατη την αποκάλυψη των στόχων που ασφαλώς υποκρύπτονται πίσω από τις συκοφαντικές και διόλου αθώες αυτές αναρτήσεις.

Σας καλούμε όπως «κατεβάσετε» τις συκοφαντικές αυτές αναρτήσεις που αφορούν τον Όμιλο Ρέστη και προσωπικά τον Βίκτωρα Ρέστη, άλλως το λόγο θα έχει εις βάρος σας η Αστική και Ποινική Δικαιοσύνη. Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί άλλο να ανεχθούμε τις συκοφαντικές και υποβολιμαίες επιθέσεις σας.»

Η απάντησή μας

Πράγματι… ως εδώ και μη παρέκει.

Γιατί ο κ. Ρέστης πρέπει να μάθει ότι στη ζωή δεν εξαγοράζονται όλα.

Υπάρχουν έννοιες όπως το δημοσιογραφικό καθήκον, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση. Ίσως όμως, το άφθονο χρήμα που διαθέτει να μην τον αφήνει να τις αντιληφθεί.

Κατ’ αρχήν το directnews.gr λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις. Έχει, δηλαδή, νόμιμο “διαχειριστή” ο οποίος είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Το όνομά του, η διεύθυνσή του και το τηλέφωνό του είναι κατατεθειμένο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ-Λ. Κηφισίας 60, Μαρούσι), από την οποία και δόθηκε η επίσημη άδεια λειτουργίας του.

Επομένως τα όσα αναφέρονται στην “εξώδικη πρόσκληση” του δικηγόρου του… «περί ανωνυμίας», είναι εξολοκλήρου παραπλανητικά αφού είτε γνωρίζει ήδη τον διαχειριστή, είτε μπορεί πολύ εύκολα να πληροφορηθεί το όνομά του με μια απλή αίτηση προς την ΕΕΤΤ.

Στο ίδιο εξώδικο υποστηρίζεται επίσης ότι, δήθεν, πίσω από το directnews.gr υποκρύπτονται… «στόχοι».

Παρακαλούμε και προκαλούμε λοιπόν τον κ. Ρέστη να κατονομάσει, εδώ και τώρα, «τους στόχους» που υπονοεί, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να εκτεθεί ως κοινός συκοφάντης.

Τα δασικά στο Κορωπί

Πάντως μας προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ζητά να κατεβάσουμε όλες ανεξαιρέτως τις αναρτήσεις που αναφέρονται στο όνομά, του θεωρώντας τες ως συκοφαντικές.

Επειδή αυτό μας θυμίζει το αλήστου μνήμης “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ας μιλήσουμε και για… την ταμπακιέρα.

Στις 19-7-2011 αποκαλύψαμε ότι ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος που ερευνά το λεγόμενο “παραδ
Keywords
Τυχαία Θέματα