Ατλαντιστές VS Eυρωπαϊστές : H τελική αναμέτρηση!

Πολλοί και πολύ “ανέφεραν” το «εθνικό συμφέρον» στη διάρκεια του κωμικοτραγικού Σαββατοκύριακου και γενικά του πενθημέρου, που πέρασε, όπου άπασα η Ελλάς αγωνιούσε για τον νέο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Οσον καιρό τα κόμματα διόριζαν και μοίραζαν υποσχέσεις “ρουσφετιών”, εκπλήρωναν τις προσδοκίες και ξεσήκωναν τον ενθουσιασμό του πλήθους, ενώ τώρα που αυτές ελαχιστοποιήθηκαν λόγω Μνημονίων, πολυνομοσχεδίων, μεσοπροθέσμων, κτλ, και το εκλογικό σώμα εμφανίζεται αβοήθητο και συγχυσμένο, οι....
πολέμιοι της παραδοσιακής πολιτικής έχουν βρει την ευκαιρία για να διοχετεύουν στα ΜΜΕ
ψευδοαπολίτικες απόψεις ανεμπόδιστοι.

Τίθενται ερωτήματα “απλοικά” και “επιφανειακά αναπάντητα”, για λόγους επικοινωνιακούς περισσότερο, παρά για να απαντηθούν επι της ουσίας και αναλυτικά, διότι ένα ερώτημα όπως το εάν “υπάρχει άλλος εφικτός δρόμος πέραν της συμφωνίας της 26/27-10-2011, για διαγραφή του χρέους και χρηματοδότησης της χώρας υπό όρους;”, είναι προφανές ότι για να απαντηθεί απαιτείται οικονομική ανάλυση, τεκμηρίωσης, τής όποιας απάντησης. Βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για απόδοση ευθυνών σε αυτούς που σήμερα εκ του ασφαλούς κάνουν και υψηλή κριτική, στην δίκαια και εν πολλοίς, αναμενόμενη αντίδραση του λαού μας, της οργισμένης κοινωνίας μας, απέναντι σε αθλιότητες οι οποίες συνετελέσθησαν την τελευταία 35ετία απο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η αναζήτηση του παρελθόντος και η αναγνώριση των όποιων λαθών, είναι προσόν και συνεισφέρει ουσιαστικά στην διαμόρφωση τελικής γνώμης-άποψης, σε ένα άτομο, σε μια κοινωνία, με κριτική και δημιουργική σκέψη. Πρακτικές όπως οι αναφερόμενες παρακάτω αποτελούν μικροκομματικές αντιλήψεις, χωρίς να παράγουν θετικό αποτέλεσμα με στόχο το Εθνικό συμφέρον, όταν τουλάχιστον γίνονται με στόχο το προσωπικό συμφέρον. Χρησιμοποιήσαν τίς επιταγές του συντάγματος, για να “συνετήσουν” τον κ. Παπανδρέου, όχι για να τίς ακολουθήσουν.

Το ζητούμενο είναι η ακολουθία των επιταγών του Συντάγματος και η εφαρμογή των σε όλες τίς εκφάνσεις της ζωής, όχι η χρήσης των για να πετύχουμε πολιτικό αποτέλεσμα δια προσωπικό όφελος,άμεσο ή έμμεσο. Αναφέρω ένα περιστατικό απο τα πολλά συμβαίνοντα στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου, χωρίς ποτέ κάποιος απο τούς κατ’ανάθεση διαχειριστές της εξουσίας να κάνει τον κόπο να μάς εξηγήσει, τον λόγο για τον οποίο υποστηρίζει κάτι, εκτός του Εθνικού συμφέροντος.

Απόσπασμα απο το NEWSIT.GR (13.11.2011), και την ε/φ Καθημερινή.

“Πέφτει στο τραπέζι το όνομα και του Ευ. Βενιζέλου στο οποίο όμως αντιδρούν κορυφαίοι υπουργοί σύμφωνα με την Καθημερινή, με την κ. Διαμαντοπούλου να προειδοποιεί ότι θα συγκαλέσει ΚΟ για να ξεκινήσουν διαδικασίες διαδοχής. Ανάλογη δήλωση έκανε και ο Γ. Ραγκούσης σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ αντίρρηση εξέφρασε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Το βράδυ επανέρχεται στο τραπέζι το όνομα του Φ. Πετσάλνικου ωστόσο όταν έγινε γνωστό από τους πράσινους βουλευτές έγινε.. χαμός. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τηλεφωνούν οργισμένα όπου μπορούν σύμφωνα με το
Keywords
Τυχαία Θέματα