ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Συγκλονιστική η μαρτυρία του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου, που κατέγραψε σε πρόσφατο άρθρο του, για τη μάστιγα των ναρκωτικών, αλλά και εν Χριστώ μαρτυρία για το έλεος του Θεού, που μπορεί κάθε πονεμένη ψυχή να ζητήσει και να λάβει ακόμη και την....
τελευταία στιγμή.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Δυστυχώς στις πλείστες περιπτώσεις στην κουλτούρα των ΗΠΑ η βοήθεια που παρέχεται στους ναρκομανείς δίνεται από άθεους ή αδιάφορους
για την πίστη ψυχολόγους, οι οποίοι, αντί να δίνουν πραγματικό αντίδοτο - την πίστη στο Χριστό - περιορίζονται “to support them in their choices”.

Αρρωστοι άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν άρρωστους ανθρώπους χωρίς αληθινό στήριγμα και ελπίδα.

Ποιο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να παραχθεί;

Η ... “ΒΟΗΘΕΙΑ” ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Προσπάθησα πριν χρόνια, λίγο μετά τον ερχομό μου στην Αμερική, να βοηθήσω ως εθελοντής σε ένα Ιδρυμα που παρέχει βοήθεια για αποτοξίνωση σε πρώην(;) ναρκομανείς. Μετά από μια εκπαίδευση κοροιδία που μας έκαναν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος μου ανέθεσαν να επισκέπτομαι στο Ιδρυμα μια νέα κοπέλα γύρω στα 30 - 35 και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Μου είπαν ότι θα έπρεπε να την υποστηρίζω ψυχολογικά, δηλαδή να την ενθαρρύνω στην απόφασή της να απαλλαγεί από την έξη.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΟΥ!!!

Σε κάποια στιγμή όταν κουβεντιάζαμε πόσο μεγάλη ζημιά της προκάλεσε και της ίδιας και των παιδιών της ο εθισμός στα ναρκωτικά μου είπε: “Ξέρεις! Κάνουν και καλό τα ναρκωτικά!!!” Εκπληκτος τη ρώτησα τι είδους καλό μπορούν να κάνουν τα ναρκωτικά σε ένα άνθρωπο. Μου απάντησε. Μπορούν να βοηθήσουν ένα άνθρωπο να ξεπεράσει κάποιες inhibitions (αναστολές) που έχει.

Νόμισα - αφελώς - ότι εννοούσε διάφορες ανοησίες που επικρατούν στην Αμερικανική κουλτούρα που έχουν σχέση με το λεγόμενο self - esteem, positive attitude, be happy for me, support me in my choices, κτλ. κτλ. που λανσάσουν οι λεγόμενοι therapists, οι “ιερείς” του “Αμερικανικού τρόπου ζωής”.

Οταν ζήτησα διευκρινήσεις μου εξήγησε, χωρίς να κοκκινίσει από ντροπή ή να δείχνει ότι είχε την παραμικρή αναστολή. “Πριν αρχίσω τα ναρκωτικά δεν μπορούσα να γίνω πόρνη, αλλά μετά που εθίστηκα στα ναρκωτικά δεν είχα κανένα πρόβλημα”!

Εμεινα εμβρόντητος! Συνέλαβα τον εαυτό μου με το στόμα ανοιχτό για αρκετά δευτερόλεπτα να την ατενίζει σαν χαμένος. Οταν συνήλθα από την έκπληξη προσπάθησα - χωρίς πολλή ψυχραιμία οφείλω να ομολογήσω - να την πείσω για το απαράδεκτο της στάσης της. Ούτε που ήθελε να με ακούσει.

SUPPORT THEM IN THEIR CHOICES!!!

Πήγα και ανέφερα το γεγονός στους υπεύθυνους του Ιδρύματος. Και ξέρετε τι; Με επέπληξαν.!!! Μου είπαν ότι δεν είναι δουλειά μας να αλλάξουμε το αξιολογικό σύστημα των ασθενών αλλά to support them in their choices!!!

Περιττόν φυσικά να αναφέρω ότι έκτοτε δεν με ξαναείδαν στο Ιδρυμα. Τι είδους βοήθεια δίνει κ
Keywords
Τυχαία Θέματα