Απάντηση Νέας Δημοκρατίας για την «μακρά θητεία» Παπαδήμου

Αμετακίνητος στη θέση του για εκλογές με βάση την συμφωνημένη ως καταλληλότερη ημερομηνία των εκλογών, θα προσέλθει την Παρασκεύη, στην συνάντηση του με τον Λ. Παπαδήμο ο Α. Σαμαράς.
«Ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με βάση τη συμφωνία των Αρχηγών αλλά και των κομμάτων για την ημερομηνία των.....
εκλογών», ανέφερε στο Βriefingnews
κορυφαία κομματική πηγή.

Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση στην αναφορά του κ. Παπαδήμου περί μη υπάρξεως συγκεκριμένης ημερομηνίας των εκλογών αλλά και με βάση την πρόθεση του να συναντηθεί με τους αρχηγούς για τη θητεία και τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης του.

Διαφωνίες και για τις οριζόντιες περικοπές

Ο Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος που από το πρωί ήταν κυριολεκτικά στα κεραμίδια κατά των περικοπών των επικουρικών συντάξεων, μετά την αναπομπή του θέματος για συζήτηση τον Ιανουάριο, υποστήριξε ότι η υπαναχώρηση αποδεικνύει ότι η ρύθμιση για τις επικουρικές κάθε άλλο παρά επείγουσα ήταν, όπως προσπάθησε να την παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός.

Η ΝΔ συνεχίζει να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε άλλες μειώσεις συντάξεων, όμως διάλογο για συνολικές πολιτικές βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών Ταμείων και διασφάλισης των συντάξεων εμφανίζεται έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα με προϋπόθεση να υπάρχουν αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες.

Το μπλόκο στις προτάσεις Κουτρουμάνη για περικοπές των επικουρικών ήρθε εντός του υπουργικού συμβουλίου από τον Υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών.
Ο Σταύρος Δήμας σήκωσε πρώτος το λάβαρο της αντίστασης λέγοντας πως «πήραμε απόφαση για διαβούλευση και ενημέρωση των κομμάτων και όχι για περικοπές. Αν η πρόταση τεθεί με το χαρακτήρα των περικοπών, εμείς θα διαφωνήσουμε».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην δική του παρέμβαση τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι εντός δημοσιονομικού πεδίου. Τέτοια μέτρα εφαρμοζόμενα οριζόντια είναι εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων».

Ο Σταύρος Δήμας που ήρθε σε ρήξη με τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου γιατί επιχείρησε να συγχαρεί τον κ. Κουτρουμάνη, ήταν αυτός που πρότεινε να συζητηθεί το θέμα με συγκεκριμένες προτάσεις τον Ιανουάριο ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άσκησε κριτική στους υπουργούς που φέρνουν ρυθμίσεις στο υπουργικό συμβούλιο χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει τα κόμματα.

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα