Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους

Μετά το πρώτο άγχος των εξετάσεων, οι υποψήφιοι έχουν να αντιμετωπίσουν μία άλλη αγωνία… των βάσεων! Περίπου μία εβδομάδα πριν από την ανακοίνωσή τους και.....
χιλιάδες υποψήφιοι μετρούν αντίστροφα.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Κουλαϊδή οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν μέχρι τις 25 Αυγούστου πως έχουν διαμορφωθεί οι βάσεις στις σχολές προτίμησής τους.

Και ενώ η αγωνία έχει φθάσει στο κατακόρυφο οι βάσεις
αναμένεται να παρουσιάσουν πτωτική τάση! Συγκεκριμένα, η πτώση στο 1ο επιστημονικό πεδίο θα ξεκινήσει από τα 200 μόρια, κάτι που συμβεί και για όσους στοχεύον στις περιζήτητες σχολές (νομική, παιδαγωγική). Μάλιστα, αναμένεται πτώση ακόμα και 1.000 μορίων στα χαμηλόβαθμα επαρχιακά τμήματα.

Την ίδια στιγμή χαμηλώνει ο πήχης και στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, όπου και εκεί θα σημειωθεί πτώση των βάσεων ακόμα και 400 μορίων.

Καθοδική είναι η τάση και του των σχολών του 3ου επιστημονικού πεδίου, με εξαίρεση την ιατρική σχολή Αθηνών που θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια.

Λιγότερα μόρια συγκριτικά με πέρυσι θα χρειαστούν και οι υποψήφιοι του 5ου επιστημονικού πεδίου, με τις βάσεις των επαρχιακών τμημάτων ΤΕΙ να πέφτουν ακόμα και κάτω από τα 9.000 μόρια.

Που ανεβαίνει ο πήχης

Στη γενικευμένη πτώση των βάσεων τα Στρατιωτικά Τμήματα και οι Αστυνομικές Σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο, καθώς οδηγούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, ανοδική τάση θα παρουσιάσουν και τα τμήματα Μουσικών Σπουδών.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα