Ο τύπος σήμερα

Ποια θέματα κυριαρχούν: οι αποφάσεις Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί στη χθεσινή τους συνάντηση, οι αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ και η αύξηση των....
ακάλυπτων επιταγών.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κανόνι» 1,3 δισ. από ακάλυπτες επιταγές!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δραματικές
επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική οικονομία αποτυπώνονται ανάγλυφα στην πορεία των ακάλυπτων επιταγών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Διπλό Βατερλό για τον Βενιζέλο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Φινλανδία αποκάλυψε (ενώ ο ίδιος μέχρι προχθές το διέψευδε) την «περίεργη» συμφωνία με την Ελλάδα που θα καταθέσει ένα ποσό ως εγγύηση ανάλογο με τη συνδρομή της σκανδιναβικής χώρας στο πακέτο στήριξης. Και δεύτερο «Βατερλώ του Μπένι» με την Τίνα: Ο Γιώργος τη διόρισε με ΦΕΚ μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΟΣΑ, παρά το βέρο του αντιπροέδρου".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με 7 αλλαγές στις προϋποθέσεις, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δημιουργεί νέο καθεστώς στη χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνικό «υπερόπλο» στα αζήτητα λόγω... χαμηλού κόστους!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πέντε Ελληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας «πολλαπλασιαστική ισχύος»!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εσκασε η αγορά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα μαύρα σύννεφα στον ουρανό της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να συσσωρεύονται, προϊδεάζοντας για το δυσκολότερο φθινόπωρο των τελευταίων δεκαετιών. Μετά τα στοιχεία που δείχνουν μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας και των λουκέτων, ήλθαν χθες τα φέσια των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, που αποτυπώνουν το έντονο πρόβλημα της έλλειψης ρευστού που αντιμετωπίζει η αγορά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκηνικό απόβασης σε ελληνικό νησί από τους Τούρκους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο τραυματισμός, από γκάφα, 15 Τούρκων αξιωματικών αποκάλυψε τη μυστική αποβατική άσκηση στην περιοχή της Σμύρνης".

ΕΣΤΙΑ: "Ο εχθρός της προόδου. Το κράτος υπονομεύει την ιδιωτική πρωτοβουλία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρόοδος επιτυγχάνεται κατ΄εξοχήν από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρόοδος οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική. Ρόλος του κράτους είναι να θέτη το πλαίσιο ώστε η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτύσσεται και να προοδεύη. Στην Ελλάδα εν τούτοις, ο ρόλος του κράτους έχει στρεβλωθή πλήρως".

Η ΑΥΓΗ: "Σε κακά χέρια το ευρώ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δογματική προσήλωση από Μέρκελ - Σαρκοζί στην αδιέξοδη πολιτική για τους λαούς και το νόμισμα της Ευρώπης. Αποκλείστηκε ακόμη μια φορά το ευρωομόλογο και ζητείται η συνταγματική κατοχύρωση του «χρυσού κανόνα» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δηλαδή της διαρκούς λιτότητας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "100.000 προσλήψεις με άρωμα εκλογών".
<
Keywords
Τυχαία Θέματα