ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ LOWER KAI PROFICIENCY.

ΓΙΑΤΊ ΧΡΕΙΆΖΟΜΑΙ ΠΤΥΧΊΟ ΑΓΓΛΙΚΏΝ;

Η πιστοποιημένη γνώση Αγγλικής γλώσσας (Lower, Advanced, Proficiency) αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα επαγγελματικά εφόδια για κάθε ενήλικο. Γνωρίζοντας κάποιος πολύ καλά Αγγλικά:
 μπορεί να βρει εργασία πολύ πιο εύκολα σε σχέση με κάποιον που δε γνωρίζει Αγγλικά
 έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες επαγγελματικής (άρα και οικονομικής) εξέλιξης
 έχει πολύ πιο άμεση πρόσβαση στη γνώση και στην πληροφορία, καθώς ο....
μεγαλύτερος όγκος πληροφοριών παγκοσμίως είναι στην Αγγλική γλώσσα

Αρκεί να γνωρίζει κανείς Αγγλικά
χωρίς απαραίτητα να κατέχει πτυχίο Αγγλικής γλώσσας; Προφανώς, όχι. Κανένας εργοδότης ή υπεύθυνος προσλήψεων δε θα δώσει μία ευκαιρία συνέντευξης σε έναν υποψήφιο χωρίς πτυχίο Αγγλικών, όταν μπορεί να επιλέξει έναν υποψήφιο που είναι κάτοχος Proficiency ή έστω Advanced ή Lower. O συνδυασμός ουσιαστικών γνώσεων και πιστοποίησης είναι το ζητούμενο και το ιδανικό. Όσο πιο πρόσφατη η πιστοποίηση, τόσο πιο «ισχυρό χαρτί» είναι για ένα βιογραφικό.

ΜΟΥ ΑΡΚΕΊ ΤΟ LOWER;

Με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς εργασίας, όχι. Δεν παύει όμως να αποτελεί ένα αναγνωρίσιμο πτυχίο Αγγλικών και σαφώς είναι καλύτερο να έχει κάποιος το Lower από το να μην έχει κανένα πτυχίο Αγγλικής γλώσσας. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζει κανείς το Lower ως το πρώτο βήμα στη "σχέση του" με τα Αγγλικά και όχι ως το τελευταίο.
ΤΟ PROFICIENCY ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΟ ΑΠΌ ΤΟ LOWER; ΚΙ ΌΜΩΣ, ΝΑΙ!

Τι είναι πιο εύκολο; Να τρέξει ένας αγύμναστος άνθρωπος πέντε χιλιόμετρα ή ένας μαραθωνοδρόμος τα σαράντα δύο χιλιόμετρα του μαραθωνίου;
Σίγουρα, το δεύτερο. Σκεφτείτε λοιπόν τον υποψήφιο του Lower ως τον αγύμναστο άνθρωπο και τον υποψήφιο του Proficiency ως το μαραθωνοδρόμο, που έχει πλέον "πάρει τον αέρα" των Αγγλικών, ενώ και η απόκτηση του Lower του δίνει πρόσθετη αυτοπεποίθηση. Ρωτήστε σε μία σοβαρή και καταξιωμένη σχολή ενηλίκων. Θα σας πουν σίγουρα ότι τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων τους στο Proficiency είναι συχνά ακόμα υψηλότερα και από αυτά του Lower.

ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑ ΑΝΕΠΙΤΥΧΏΣ ΝΑ ΜΆΘΩ ΑΓΓΛΙΚΆ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΉ ΜΟΥ ΗΛΙΚΊΑ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΩ ΑΥΤΉ ΤΗ ΦΟΡΆ;

Εννοείται. Γιατί ως ενήλικος, διαθέτετε αυτά που δεν διαθέτατε ως παιδί. Κίνητρο, θέληση, αποφασιστικότητα, μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο. Επίσης, σε αντίθεση με ένα παιδί, δεν έχετε ούτε χρόνο ούτε χρήματα για χάσιμο.

ΈΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ ΌΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΏΣΕΙΣ PROFICIENCY ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙΣ "ΑΠΕΡΙΌΡΙΣΤΟ" ΛΕΞΙΛΌΓΙΟ. ΙΣΧΎΕΙ;

Φυσικά όχι! Μπορεί το λεξιλόγιο το οποίο πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος Proficiency να είναι εκτεταμένο, άλλο όμως εκτεταμένο και άλλο απεριόριστο. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος είναι οι "σωστές" λέξεις, δηλαδή αυτές που εμφανίζονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα στις εξετάσεις, γι' αυτό και πρέπει να απευθυνθεί για την προετοιμασία του σε ένα φροντιστήριο με εμπειρία και εξειδίκευση.
ΜΠΟΡΏ ΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα