Αναβάθμιση στην προστασία των πυρηνικών στη Γαλλία

Η Γαλλία πρέπει να αναβαθμίσει την προστασία των ζωτικών λειτουργιών σε όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες για να αποφευχθεί μια καταστροφή σε περίπτωση κάποιου ακραίου φυσικού φαινόμενου.
Μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας τον περασμένο Μάρτιο, η Γαλλία μαζί με
άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισε να πραγματοποιήσει ελέγχους ασφαλείας στου 58 αντιδραστήρες της και στον αντιδραστήρα νέας γενιάς που είναι ακόμα υπό κατασκευή στη βορειοδυτική Γαλλία.
Σκοπός είναι να δοκιμάσουν την....
ικανότητά τους να αντισταθούν σε φαινόμενα όπως πλημμύρες, σεισμούς, διακοπές ρεύματος και αποτυχία των συστημάτων ψύξης.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα ακτινοπροστασίας και πυρηνικής ασφάλειας συνέθεσε έκθεση 500 σελίδων, η οποία θα μελετηθεί από τους υπεύθυνους και θα βγουν τα συμπεράσματα μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας πρέπει η Γαλλία να προσθέσει μια επιπλέον βαθμίδα προστασίας στους μηχανισμούς ασφαλείας των αντιδραστήρων, όπως είναι η λειτουργία ψύξης και η ηλεκτρική τροφοδότηση. Για παράδειγμα είναι απαραίτητο σε κάθε αντιδραστήρα να υπάρχει μια τουλάχιστον προστατευμένη γεννήτρια πετρελαίου τοποθετημένη σε ασφαλές εξωτερικό σημείο, ώστε να μην αποτύχει η λειτουργία της ακόμα και σε περίπτωση ενός ισχυρού σεισμού.
Η κυβέρνηση της Γαλλίας είναι υπέρ της διατήρησης της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα, ενώ το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό κόμμα είναι υπέρ του κλεισίματος των 24 παλαιοτέρων αντιδραστήρων μέχρι το 2025.

http://www.alliotiko.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα