ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!!

Σχόλια από: Περικλή Αθανασόπουλο


Έχει σχέση το σημερινό μακελειό στην Κύπρο με την επιβαλλόμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ στην Ανατολική Μεσόγειο;
Στο συνέδριο του economist που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα, έγινε από έναν σύνεδρο στον ......
Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ερώτημα
για επιβολή ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι σε δύσκολη θέση γιατί πρέπει να συμφωνήσουν με ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΡΙΑ, ΛΙΒΑΝΟ,ΙΣΡΑΗΛ,ΑΙΓΥΠΤΟ,ΛΥΒΙΗ, ΙΤΑΛΙΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ .
Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ απάντησε γενικά αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα.
ΑΟΖ
Πώς είναι όμως με λίγα λόγια η κατάσταση στην περιοχή και γιατί πρέπει άμεσα η Ελλάδα να προχωρήσει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ;
Ας δούμε την κατάσταση κατά περίπτωση σε διμερής σχέσεις των εμπλεκομένων χωρών.
ΕΛΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ: Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα αν και η ΑΛΒΑΝΙΑ τον τελευταίο διάστημα δείχνει διάθεση για εκμετάλλευση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων πετρελαίου – αερίου, σε Ελληνική περιοχή βόρια της Κέρκυρας.
ΕΛΛΑΔΑ –ΙΤΑΛΙΑ: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
ΕΛΛΑΔΑ – ΛΥΒΙΗ : Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
ΕΛΛΑΔΑ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ : Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
ΕΛΛΑΔΑ –ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ : Μετά από συνεχείς επαφές των τριών κυβερνήσεων τον τελευταίο χρόνο είναι σε εξέλιξη μελλοντική συνεργασία για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου.
ΚΥΠΡΟΣ- ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΥΡΙΑ: Από το 2010 είναι σε καλό δρόμο και είδη έχουν αρχίσει οι έρευνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις.
ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Υπάρχει το γνωστό πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας στο οποίο η Τουρκία δείχνει ανυποχώρητη και προβλέπεται για πολλά χρόνια να συνεχίζεται η γνωστή κατάσταση.
Να σημειωθεί ότι ο χώρος που διεκδικεί η Τουρκία αφορά τον κόλπο του Ηροδότου στον οποίο απ, ότι φαίνεται υπάρχουν πολλά κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου.
Για όλα αυτά, αυτόν που συμφέρει μια αποσταθεροποίηση στην περιοχή είναι η Τουρκία, γιατί όσο διατηρείται αυτή η κατάσταση τόσο αυτή συνεχίζει να παρουσιάζεται σαν βασικός ρυθμιστικός παράγοντας της Ανατολικής Μεσογείου και να παριστάνει τον χωροφύλακα…!!!
Πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο γιατί στην ουσία με την χτεσινή έκρηξη καταστράφηκε σημαντικό μέρος του εξοπλισμού της χώρας.
Απ ότι φαίνεται τα γεγονότα στην περιοχή πρέπει να τρέξουν γρήγορα και κάποιοι , μάλλον οι Τούρκοι, θέλουν να ανακόψουν την πορεία.
Η κυβέρνηση Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πρέπει να λύσει θέματα που απασχολούν την περιοχή για χρόνια, σήμερα όμως έχει στο πλευρό της απο ανάγκη, όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ας πράξει με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας…!!!


http://thoureios.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα