Υπάρχει και νυν υπουργός που διεκδικεί αναδρομικά;

«Νυν υπέρ πάντων αγώνα», προκειμένου να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τέως βουλευτών που ζητούν προκλητικά αναδρομικά 200.000.000 ευρώ συνολικά, δίνει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα χθες να φουντώσουν οι φήμες πως κάτι περίεργο συμβαίνει.

«Αγανακτισμένος» με τον πρόεδρο της Βουλής είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μετά την ....
απροθυμία του κ. Πετσάλνικου να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να αποκαλυφθούν τα ονόματα. Χθες
στα πηγαδάκια της Βουλής φούντωσε η φημολογία πως δεν είναι απίθανο να υπάρχει και τουλάχιστον ένας νυν υπουργός που έχει ζητήσει (την περίοδο που δεν είχε εκλεγεί βουλευτής) αναδρομικά. Γι ’ αυτό τόσο ο πρόεδρος της Βουλής όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνουν αυτήν την απροθυμία.

Μετά την προχθεσινή σχετική επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος κάλεσε τον κ. Παπαδημούλη στο γραφείο του, όπου του ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων βουλευτών ζητούν αναδρομικά, διότι δεν έχει τη σχετική -αναδρομική μάλιστα- αρμοδιότητα.

Ο κ. Παπαδημούλης αντέδρασε έντονα και επικαλέστηκε δήλωση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη στην «Ελευθεροτυπία», στην οποία έλεγε ότι, «αν η Βουλή για λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, μπορεί σε πρώτη φάση να δοθούν τα ονόματα των τέως βουλευτών που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις και στη συνέχεια των υπολοίπων».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -κάτι που δεν διεψεύσθη από τον πρόεδρο της Βουλής-, ο κ. Πετσάλνικος του απάντησε ότι επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Καραβοκύρη, ο οποίος του ανέφερε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση! Ο κ. Παπαδημούλης, ωστόσο, έδειξε διστακτικός να πιστέψει όσα του είπε ο κ. Πετσάλνικος, λέγοντας ότι ο κ. Καραβοκύρης ουδέποτε διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα ούτε αντέδρασε καθ' οιονδήποτε τρόπο, όταν τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του και την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για διαφάνεια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σε ένα ζήτημα που σκανδαλίζει δικαίως την ελληνική κοινωνία. Οσο για την κορυφή της δικαστικής εξουσίας, που στην Ελλάδα δυστυχώς διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, παρατηρούνται φαινόμενα «είπα-ξείπα» και πρακτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών, άλλα για τους ισχυρούς κι άλλα για τους ανίσχυρους» δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαδημούλης.

Γιώργος Λυκουρέντζος

dimokratianewsΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα