ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Για άλλη μια φορά, σε μια Σύνοδο Κορυφής παίρνουν απόφαση να αυξήσουν τη δόση από το φάρμακο που έχει βάλει σε κώμα την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα όμως, με κάθε αποτυχημένη Σύνοδο, φέρνουν ολοένα και πιο κοντά, αυτό που ξορκίζουν και που για την αποφυγή του καλούν τους λαούς σε δυσβάστακτες θυσίες. Δηλαδή τη διάλυση της ευρωζώνης.
Στόχος τους είναι να διαλύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη.
Στόχος τους είναι να πληρώσουν οι δυνάμεις της....
εργασίας τη κρίση και όχι οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Ανάπτυξη μέσα από μια διαρκώς διαιωνιζόμενη ύφεση, δεν υπάρχει.
Η Ευρώπη
χρειάζεται νέα θεμέλια όχι μια γελοία απόπειρα να τσιμεντωθούν τα σαθρά νεοφιλελεύθερα θεμέλιά της.
Το δικό μας αύριο δεν είναι η ηττοπάθεια και η παραίτηση. Δεν είναι η απομόνωση και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους λαούς.
Το δικό μας αύριο είναι μια Ευρώπη απαλλαγμένη από εσάς. Είναι μια Ευρώπη των λαών. Μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη.

Δε ζητάμε από το ΚΚΕ να αποσύρει τις απόψεις του, να υποστείλει τις σημαίες του ή να αναστείλει τη δράση του.
Εμείς ζητάμε κρατώντας ο καθένας τις απόψεις και την αυτονομία του να βρούμε τον τρόπο να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα, τη βαρβαρότητα που περνά ο λαός μας και αυτό γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να το καταφέρει.

Λέει το ΚΚΕ ότι εμείς κακώς κάνουμε προτάσεις και δεν μιλάμε για τη συνολική αλλαγή.

Εμείς όχι μόνο μιλάμε για τη συνολική αλλαγή, αλλά την περιγράφουμε στο πρόγραμμά μας. Μιλάμε για την οικονομία των αναγκών και το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για το σοσιαλισμό, όμως, είναι οι αγώνες για νίκες μικρές ή μεγαλύτερες σήμερα. Και προϋπόθεση για νίκες είναι η συσπείρωση του λαού πάνω σε εφικτούς και μάχιμους στόχους.

Ένα ερώτημα και προς τους πρώην συντρόφους μας της ΔΗΜΑΡ και ειδικότερα προς τον Φώτη Κουβέλη. Την περίοδο της κρίσης που η κοινωνία στενάζει και λαός μας υποφέρει, μας απαντά ότι δεν μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με όλους εμάς αλλά μπορεί να βρίσκεται στις ίδιες εκδηλώσεις με τον κ. Σημίτη και να δηλώνει ότι στόχος του είναι η μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Με ποιο ΠΑΣΟΚ; Με αυτό που παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ; Με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου; Με αυτές τις δυνάμεις θα συμπορευτεί για να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και όχι με την Αριστερά;

Εμείς δε βγάζουμε το αριστερόμετρο. Σε αυτό το μέτωπο χωράει όποιος χωρίς μισόλογα στρατεύεται στην υπόθεση ανατροπής των μνημονίων.
Χαιρετίζουμε τους πολίτες αλλά και της πολιτικές συλλογικότητες που αποστασιοποιούνται από τα δυο κόμματα εξουσίας και ιδίως από το ΠΑΣΟΚ και ανακοινώνουν την συμπαράταξη τους με το συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δική μας Αριστερά, δεν ήταν ποτέ και δεν θα γίνει η Αριστερά που ζητά πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και αριστεροφροσύνης από κανέναν.

Δεν μοιράζουμε συγχωροχάρτια, ούτε ζητάμε δ
Keywords
Τυχαία Θέματα