Άδικα τα μέτρα, παραδέχεται ο Βενιζέλος!!!

"Αδιανόητα μεγάλη και άδικη", χαρακτήρισε την φορολογική επιβάρυνση προς τους πολίτες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς πρέπει να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να αποκτήσουμε την άνεση για όποιες βελτιωτικές κινήσεις. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν, αμέσως μετά τις .....
30 Ιουνίου, "μέτρα αντιρρόπησης".

«Δεν λέμε
ότι κάθε λίγο και λιγάκι θα εισηγούμαι νέα μέτρα, αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα», κάτι που θεωρήθηκε ως αιχμή για τον προκάτοχό του που στο παρελθόν είχε πράξει ανάλογα.

Υπογράμμισε ότι το μόνο για το οποίο μπορεί να δεσμευτεί είναι ότι εκείνος και οι συνεργάτες του θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός χωρίς πρόσθετα μέτρα. Πρόσθεσε, όμως ότι αυτό θα εξαρτηθεί "από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης". "Πρέπει να πω όμως ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα", σημείωσε.

Παραδέχτηκε ότι πολλά από τα μέτρα είναι άδικα, αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε τα χρονικά, οικονομικά και πολιτικά περιθώρια για να επιλέξει άλλες λύσεις. «Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τις επιλογές που θα θέλαμε και αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με άδικα μέτρα», είπε.

"Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθούν οι μεγάλες αδικίες. Όμως να ξέρετε ότι απέναντι μας συναντάμε τείχος. Έπρεπε να κλείσουμε τα ζητήματα και έπρεπε να κλείσουν οι αριθμοί. Εμείς είμαστε υπόλογοι απέναντι σε ανθρώπους, δυστυχώς οι συνομιλητές μας υπολογίζουν μόνο αριθμούς", είπε, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την οικονομική πολιτική στην τρόικα.

Απηύθυνε νέα έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση. "Η πρόσκληση μου προς ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάμε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση είναι ανοικτή και μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή γιατί είναι αντικείμενα στα οποία η αντιπολίτευση δίνει βάρος", ανέφερε.

http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα