Α. Σαμαράς: “Αυτοδυναμία πάση θυσία”

«Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός και πρέπει να τον πετύχουμε πάση θυσία,» διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και εμφανίζεται εξοργισμένος από τα σενάρια συγκυβέρνησης που τροφοδοτεί το ΠΑΣΟΚ.

Η αποτίμηση της νέας δημοσκόπησης της Public Issue που έγινε χθες το πρωί από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ
είναι κατ΄ αρχήν θετική αφού διαπιστώνεται ότι το...
κόμμα παρά τις όποιες απώλειες – της τάξης των 3 μονάδων – διατηρεί ισχυρό προβάδισμα με 28% και επιτρέπει στον γαλάζιο μηχανισμό να ελπίζει ότι η αυτοδυναμία δεν είναι άπιαστη.

Εκτιμούν μάλιστα ότι « όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να βγάλει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση θα κυριαρχήσει στην συνείδηση των πολιτών. Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε μετά την επιστροφή του κ. Σαμαρά από τις Βρυξέλλες αξιολογήθηκαν θετικά και τα αποτελέσματα των επαφών του με Μέρκελ , Γιούνκερ και τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού λαϊκού Κόμματος και αποφασίστηκε από Δευτέρα να μπουν στο φούλ οι μηχανές για την προεκλογική περίοδο που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και επίσημα από τα τέλη Μαρτίου.

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές είναι προϋπόθεση για μια νέα αφετηρία για την χώρα,» είπε στο star ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος την ίδια ώρα που δημιοσιοπιούνταν η συνέντευξη του Δ. Αβραμόπουλου στο ΒΗΜΑ με την οποία έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασιών ακόμη και με αυτοδυναμία της ΝΔ μετά τις εκλογές. «Η κατάκτηση της αυτοδυναμίας δεν αναιρεί την ανάγκη για συνεργασίες υπεύθυνες και πατριωτικές,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε το πρωί μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι «είναι άλλο συγκυβέρνηση άλλο συνεργασία». Είοπε δηλαδή ότι το πρώτο κόμμα , η ΝΔ που έχει στόχο την αυτοδυναμία θα καταθέσει μια εθνική πρόταση και όποιος συμφωνεί με αυτήν θα κληθεί να την στηρίξει.

Με τις δηλώσεις αυτές ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε πλήρως το δημοσίευμα του BriefingNews με τίτλο «άλλο συγκυβέρνηση και άλλο συνεργασία» που αποκάλυπτε προ εβδομάδων ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να κερδίσει την αυτοδυναμία και ύστερα να επιδιώξει συνεργασίες χωρίς εξαρτήσεις.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος από την άλλη πλευρά επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΒΗΜΑ, μια άλλη αποκάλυψη του Briefingnews, ότι δηλαδή μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία έχει συζητηθεί στο παρασκήνιο μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων. Όμως ο κ. Πάγκαλος μίλησε για την προοπτική συνεργασίας στη Βουλή και όχι ξεκάθαρα για συγκυβέρνηση όπως έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος με άλλη συνέντευξη στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ..

Στην ΝΔ θεωρούν ότι το μήνυμα περί συγκυβέρνησης που εκπέμπουν από το ΠΑΣΟΚ έχει διπλό πολιτικό στόχο. Πρώτον να επηρεάσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους και να τους δημιουργήσει την εντύπωση ότι αν ψηφίσουν ΝΔ θα έχουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, «αρά θα ψηφίσουν μπλέ και θα τους βγει στην κυβέρνηση και το πράσινο.» Δεύτερον να εμπεδωθεί στις τάξεις των ψηφοφόρω
Keywords
Τυχαία Θέματα