STRATEGY MEMO για την Ελλάδα

Για τον Αλέξη Τσίπρα έχω γράψει από καιρό πως είναι «παπατζής» . Φοβάμαι όμως πως στο πρόσωπό του, βρέθηκε ο «παπάς» για να «θάψουν» την Ελλάδα. Δυναμιτίζει και υπονομεύει κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας καθώς δεν έχει αντιληφθεί το εθνικό διακύβευμα, παραμένοντας όμηρος του .....
αριστερίστικου εξτρεμισμού του.

Μεταδίδοντας καθημερινά η Αθήνα
την εικόνα αυτού του «εθνικού μπάχαλου», το διεθνές κλίμα επιδεινώνεται σε βάρος της χώρας μας. Οι πάντες, έστω και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, σχηματίζουν τη γνώμη πως η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να φυσήξει ξανά ούριος άνεμος στα πανιά της παγκόσμιας ανάπτυξης. Λάθος ή σωστό, δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι πως αυτό πιστεύουν και προς τα εκεί οδηγούν τα πράγματα, αφού δεν υπάρχει εθνική ηγεσία για να προσδιορίσει τις ζώνες άμυνας και να δώσει τον αγώνα της.

Η κρισιμότητα των στιγμών θέτει εκ των πραγμάτων τον Ανώτατο Άρχοντα προ των ευθυνών του. Τα σύγχρονα Συντάγματα κατοχυρώνουν την αρχή του ανεύθυνου του Προέδρου της Δημοκρατίας και η υιοθέτηση της συγκεκριμένης αρχής, θεσπίζεται για την ενίσχυση και τη διαφύλαξη του κύρους του ιδίου ενόψει κρίσιμων εθνικών περιστάσεων. Αυτές οι περιστάσεις ήρθαν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπάρχει για να διαπληκτίζεται με διαδηλωτές στις παρελάσεις και για να κάνει δηλώσεις για να φοβερίσει τον Σόιμπλε.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, δωρίσατε τον Προεδρικό σας μισθό στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Η πατρίδα χρειάζεται πολλά περισσότερα από εσάς. Ήρθε η ώρα να υψώσετε το ανάστημά σας ως ιστορική προσωπικότητα, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα και να εγγυηθείτε την ενότητα του λαού και του έθνους.

Από το Προεδρικό Μέγαρο πρέπει να βγει κυβέρνηση. Με βάση την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που είχε πλήρη επίγνωση για το ποιους ψηφίζει και γιατί, η μόνη βιώσιμη κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 168 εδρών.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την μακρά πολιτική εμπειρία και τη σοφία σας εξηγείστε στους τρεις αρχηγούς των εν λόγω κομμάτων πως ακόμη κι αν δεν θέλουν να το κάνουν για την πατρίδα, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν για την πολιτική τους επιβίωση. Αυτή τη γλώσσα, κάτι μου λέει, πως θα την καταλάβουν καλύτερα.

Εξηγείστε στον κ. Σαμαρά πως αν δεν συμφωνήσει τον περιμένουν ποσοστά της ΠΟΛΑΝ.

Εξηγείστε στον κ. Βενιζέλο πως αν δεν συμφωνήσει τον περιμένουν ποσοστά του ΚΟΔΗΣΟ, απ’ όπου και ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του.

Εξηγείστε στον κ. Κουβέλη πως αν δεν συμφωνήσει τον περιμένουν στην καλύτερη περίπτωση ποσοστά του παλιού ΚΚΕ εσωτερικού, διότι ο συγχωρεμένος ο Λεωνίδας Κύρκος ήξερε να παίζει και ωραία φυσαρμόνικα κι έπαιρνε καμιά ψήφο παραπάνω.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού τους βάλετε να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης απευθυνθείτε με διάγγελμά σας στον ελληνικό λαό πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα