Νέα Δημοσκόπηση | Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 20%

21:18 10/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Νέα δημοσκόπηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας το κανάλι του Alpha αποκαλύπτει το ενδεχόμενο να έρθουν τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό στην περίπτωση που γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία

Marc, βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει ραγδαία στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων αγγίζοντας ποσοστό 23,8 %, με τη Νέα Δημοκρατία να ανεβαίνει επίσης -παρόλο που περνάει δεύτερη- με ποσοστό 17,4% ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει σταθερά την καθοδική του πορεία πέφτοντας στο 10,8%.

Οι Ανέξαρτητοι Έλληνες φτάνουν πλέον το 8,7%, διατηρώντας την τέταρτη θέση και πλησιάζοντας το ΠΑΣΟΚ ενώ το ΚΚΕ φαίνεται να πέφτει από τα καθιερωμένα του νούμερα συγκεντρώνοντας το 6%. Μείωση αντιμετωπίζει και το ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς με 4,2% όπως επίσης και της Χρυσής Αυγής με 4,9%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,5% όσο και η Δημιουργία Ξανά, ενώ η ΔΗΣΥ φτάνει στο 1,3%.

Στην τελική εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,7%, η ΝΔ 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, 10,2 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 7% το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγη 5,7% η ΔΗΜΑΡ 4,9% .

Παράλληλα, στο πραγματικό πολιτικό σκηνικό, σήμερα ήρθε η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου να χρησιμοποιήσει τη διερευνητική εντολή ψάχνοντας κάποιον τρόπο να σχηματίσει κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα