O Tύπος σήμερα

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι πιέσεις από την Ευρώπη για έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση και οι διευκρινίσεις στην υπουργική εγκύκλιο για την εργασιακή εφεδρεία.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:....
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο έλεος των «κοριών» οι πολίτες!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο έλεος των
κάθε λογής «κοριών» που υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εξακολουθούν να βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, καθώς η Αρχή Διασφάλισης του απορρήτου των Επικοινωνιών, αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού, μέσων αλλά και επαρκούς θεσμικού πλαισίου να ελέγξει την κατάσταση".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να πάμε τώρα-αμέσως σε εκλογές να μιλήσει ο λαός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκλογές εδώ και τώρα. Είναι η μόνη λύση για την άρση του δραματικού αδιεξόδου το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του εντολοδόχου Παπαδήμου, μετά το φασιστικής αντίληψης και αποικιοκρατικής έμπνευσης σχέδιο εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνησή του από την Τρόικα - πρώτιστα με την λυσσαλέα στοχοποίηση του Σαμαρά, τον οποίο επιχειρούν με τακτικές μαύρης προπαγάνδας να ενοχοποιήσουν ως υπεύθυνο για την άρνηση εκταμίευσης της 7ης δόσης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ύποπτος ο Ι. Καπελέρης σε σκάνδαλο-μαμούθ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα διαβεί την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης".

ΕΘΝΟΣ: "Τα κλειδιά για εφεδρεία με σύνταξη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με κατεπείγουσα υπουργική εγκύκλιο προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που ισχύουν ανά Ταμείο για την εργασιακή εφεδρεία. Λαμβάνεται πρόνοια ώστε να μην υπαχθούν στο μέτρο εργαζόμενοι που συμπληρώνουν τα έτη ασφάλισης, αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το Νησί του Πάσχα αποικία των Ελλήνων οπαδών του Κρόνου!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νησί του Πάσχα, το οποίο ανήκει διοικητικά στη Χιλή, αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα για τους ερευνητές και για τους ταξιδιώτες εδώ και αρκετούς αιώνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Σύνταξη» με το ζόρι για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στον προθάλαμο της εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί στην απόλυση και τη σύνταξη μέχρι το 2013 (το πολύ...) θα βρεθούν από τις αρχές του νέου έτους όσοι από τους περίπου 130.000 μόνιμους υπαλλήλους υπάγονται στο κοινό συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ ή απασχολούνται με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου και τις πρώην ΔΕΚΟ, και -σήμερα- υπολείπονται έως 2 χρόνια τόσο για τη συμπλήρωση της 35ετίας όσο και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης".

ΕΣΤΙΑ: "Η οικονομία θέλει ηρεμία".

Keywords
Τυχαία Θέματα