Οι Βρυξέλλες θέλουν να αυξήσουν την εποπτεία των κρατικών προϋπολογισμών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα την ενίσχυση της εποπτείας των χωρών της ευρωζώνης, οι οποίες θα της γνωστοποιούν εκ των προτέρων τα σχέδια προϋπολογισμού τους για τα οποία η Κομισιόν θα μπορεί να ζητήσει τροποποίηση, σύμφωνα με προσχέδιο της πρότασης που....
έχει στη διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν θα παρουσιάσουν τα μέτρα αυτά σήμερα μαζί με μια μελέτη σκοπιμότητας για ένα άλλο αμφιλεγόμενο
θέμα: τα ευρωομόλογα.

Οι διατάξεις αυτές θα προστεθούν στα πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τα οποία προβλέπουν τη γρηγορότερη και ευκολότερη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις χώρες που δεν συμμορφώνονται.

Αν υιοθετηθούν οι νέες αυτές προτάσεις, όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να υποβάλουν τα ετήσια σχέδια κρατικού προϋπολογισμού στην Κομισιόν και στο Eurogroup το φθινόπωρο πριν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup θα τα εξετάζουν πριν τεθούν σε ισχύ και οι Βρυξέλλες θα μπορούν να ζητήσουν την αναθεώρησή τους αν δεν είναι σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο απαγορεύει ελλείμματα μεγαλύτερα του 3% του ΑΕΠ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα