Nέος κύκλος κέρδους για ασφάλιστρα για επιλεκτική χρεοκοπία

Αυτοί δεν σταματούν με τίποτα

Γράφει ο Αδαμάντινος

Σε προηγούμενα άρθρα σας έχω μιλήσει πρίν απο πάρα πολλούς για την επερχόμενη κατάρρευση του ευρώ σαν αποτέλεσμα κυρίως της απόρριψης απο το Γαλλογερμανικό άξονα μια κοινής πολιτικής για την οικονομία και την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, κάτι που.....
προυποθέτει τη διασπορά της έρευνας και ανάπτυξης, ισοκατανομή της παραγωγής, σωστή δημοσιολογική πολιτική, υποδομές, σωστή στελέχωση με επιστήμονες και μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων και πάρα πολλά άλλα.
Στην Ελλάδα
της εκλαίκευσης των αξιών, προτιμούν να διορίζουν 10 καθαρίστριες σε ένα τομέα παρά έναν επιστήμονα! Ο λόγος είναι απλός. Ο επιστήμονας μπορεί να ελέγξει καλύτερα πολλά πράγματα και αυτό δεν είναι κάτι επιθυμητό.

Αν κτίζοντας όμως ένα οικονομικό σύστημα βάζεις πάντα λάθος άνθρωπο σε λάθος θέση στο τέλος το κτίριο γκρεμίζεται και όταν κάτι γκρεμίζεται δεν έχει καμμία αξία όποιος και να το πάρει.

Σε άλλο πρόσφατο άρθρο σας εξήγησα πόσο χαζό θα ήταν για την Ευρώπη αν η ΕΚΤ απέρριπτε τα χρεοκοπημένα ελληνικά ομόλογα απο τις τράπεζες, δεδομένου ότι αυτές δεν έχουν υπογράψει μνημόνια (αναδιαρθρώσεις χρέους είναι) και επομένως μπορούν δανειζόμενες από Ρωσία και Κίνα να τις βάλουν με το αζημίωτο στο ευρωπαικό τραπεζικό παιγνίδι.

Σας υπενθυμίζω ότι η ελλάδα δεν πρέπει να φύγει απο το ευρώ ακόμη και αν χρεοκοπήσει, διότι το ευρώ θα καταρρεύσει και τα δάνεια της θα ξεπληρωθουν φτηνά... Υπάρχει ένα κενό σε αυτό το σημείο αλλά φαντάζομαι θα βρούν τη λυση και για αυτό αφου η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται άψογα με τους δανειστές της χώρας.

Παλαιότερα είχα δώσει τη μαθηματική απόδειξη της υπερχρέωσης της χώρας με το Τ+10 κλπ που έφερε τα 2 μνημόνια. Η χρεοκοπία δηλαδή έγινε την ημέρα της υπογραφής του πρώτου μνημονίου απο την οποία και μετά άρχισε η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (όλα τα δανεικά πάνε στους δανειστές, υποθήκες, απολύσεις κλπ), που έφερε την αύξηση των ασφαλίστρων για περίπτωση χρεοκοπίας (CDS) κλπ

Για το τέλος άφησα to καλύτερο... Δεν έχω ακούσει άλλον προς το παρόν να σας το έχει αναφέρει... Κρατηθείτε...

Πρόσφατα , ο υπ. Οικονομίας αναφέρθηκε σε επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας, δηλαδή σε μια άρση πληρωμών σε κάποιες κρατικές δραστηριότητες. Αυτό ταρακούνησε πολλούς διότι αντιληφθηκαν ότι η επιλεκτική χρεοκοπία θα γενικευόταν σε συνολική χρεοκοπία με τη πάροδο του χρόνου και εφόσον δεν υπήρχαν χρήματα να δαπανηθούν.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο... Ασφάλιστρα υπάρχουν όχι μόνο για τα ομόλογα αλλά και για τις επιλεκτικές περιπτώσεις χρεοκοπίας.

Με τη δήλωση του υπ. Οικονομίας περι επιλεκτικής χρεοκοπίας άρχισε ένας νέος κύκλος κέρδους για τις αγορές.

Κλείνοντας σας λέω πώς ακόμη και να φορολογηθούν οι χρηματοπιστωτικές πράξεις, η φορολογία θα περάσει στους πολίτες. Αρα όσα λένε κα όσα προτείνουν είναι τρίχες.

Ενα υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης για όλη της Ευρωζώνη έπρεπε να
Keywords
Τυχαία Θέματα