"Kάθε πέρσι και καλύτερα"

Στολίσαμε; Ξεστολίζουμε ; Μήπως δε στολίσαμε καθόλου ;

Πέρασαν και οι φετινές γιορτές των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων ,

της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων με συναισθήματα ποικίλα και συμπεριφορές πρωτόγνωρες για όλους μας !

Mια γεύση βέβαια είχαμε πάρει από τον....
περασμένο χρόνο (2010).

Οι μικροί προσγειώθηκαν παίρνοντας από ένα δώρο αντί των πολλών συσκευασιών του παρελθόντος. Χαρτζιλίκια περιορισμένα αν και ξεχύθηκαν για κάλαντα με τις παρέες τους στις γιορτές
!

Οι μεγαλύτεροι και αυτοί περιορισμένοι, σκεπτικοί, περπατούσαν στους δρόμους σχεδόν αμίλητοι τις περισσότερες φορές, προσγειωμένοι, δεν αφέθηκαν να παρασυρθούν σε περίσσειες δαπάνες ούτε για τα γιορτινά τραπέζια των ημερών αλλά ούτε για προσωπικές ανάγκες !

Πάντως σαφώς αριθμητικά λιγότερα φωτισμένα μπαλκόνια παρατηρήθηκαν φέτος, όμως και ο Δήμος συμμετείχε φανερά στο γενικότερο πρόγραμμα της λιτότητας ! Ωστόσο στολίδια υπήρχαν, από παρελθόντα έτη και στόλισαν τόσο τα

γραφεία τους όσο και τις αποθήκες τους …..!

Και η μελαγχολία συνεχίζεται ! Κάτι αλλάζει καθημερινά στη ζωή μας και όχι μόνο τελευταία, με τα δυσμενή και αντισυνταγματικά μέτρα της Κυβέρνησης,

με τις συνεχείς αυξήσεις σε είδη και υπηρεσίες, τις απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων και το μόνιμο ερώτημα πολλών : «Ως πότε;»
Δεν ξέρουν τι να κάνουν σήμερα οι άνθρωποι ! «΄Εχασαν και τ΄αβγά και τα πασχάλια» ή αλλιώς «έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους» διαπιστώνοντας και συνειδητοποιώντας οι περισσότεροι ότι τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο, για να επιβεβαιωθεί από πολλούς το «κάθε πέρσι και καλύτερα» !

Ξεστολίσαμε λοιπόν ό,τι είχαμε κρεμάσει στα σπίτια την περίοδο των γιορτών, τελειώνουν οι άδειες των ημερών και τα παιδιά επιστρέφουν στα μαθήματα, ευχές ανταλλάσσονται για υγεία κυρίως και η νέα χρονιά που ξεκινά προβλέπεται

να βαραίνει στους ώμους μας όλο και περισσότερο με νέα αντιλαϊκά μέτρα και νέα μνημόνια !
Οι Εθελοντικές οργανώσεις όλο και περισσότερο ακούγονται με νέες και επίκαιρες δράσεις σ΄όλες τις πόλεις (συσσίτεια, χαριστικά παζάρια, ανταλλακτικό εμπόριο κλπ), οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι υπερβαίνουν εαυτούς όντας συνεχώς αλληλέγγυοι τόσο στα μέλη τους όσο και ευρύτερα στην κοινωνία - με δράσεις όπως αιμοδοσία, συλλογή χρημάτων, ρουχισμού και τροφίμων για ασθενείς και αδυνάτους συμπολίτες μας κλπ.

Η ανθρωπιά που χαρακτηρίζει και περιβάλλει τις καθημερινές σχέσεις μας στις τοπικές μας κοινωνίες, μας ενισχύει και μας κάνει ακόμη πιο ανθρώπινους !

Ακούμε με συμπόνοια στενάχωρες καταστάσεις που μας εμπιστεύονται συμπολίτες μας, γιατί έχουν ανάγκη να μιλήσουν ! Πόσοι δε μας παραπονούνται, πόσοι καθημερινά δε μας δηλώνουν ότι πρόκειται να κλείσουν ! Πόσο πολλοί δε νιώθουν άσχημα που χρωστούν …. Πόσα καταστήματα έχουν ήδη κλείσει…..

Με τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια της ΔΕΗ, τις έκτακτες εισφορ
Keywords
Τυχαία Θέματα