KKE:ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τα έγγραφα που βρέθηκαν στο τραπέζι του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου και έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ δεν ξεμπροστιάζουν μόνο την υποκρισία και δολιότητα των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτουν και τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης και των βιομηχάνων σε βάρος των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Η κυβέρνηση ας μην παριστάνει ότι το....
κατάπτυστο έγγραφο δεν την αφορά. Πρέπει να απαντήσει: Είναι δική της η νομοθετική πρόταση για
την αναστολή όλων των κλαδικών, εθνικών και τοπικών συλλογικών συμβάσεων; Αν όχι ποιος την επεξεργάστηκε; Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι έχει διαμορφωθεί εν αγνοία της.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚΝΔΚαρατζαφέρης και οι συνδικαλιστές τους αισχρά κοροϊδεύουν τους εργάτες. Ενώ πίσω απ’ την πλάτη τους έχουν συμφωνήσει και μαζί προωθούν τη νέα σφαγή των μισθών, μπροστά τους παίζουν διάφορους ρόλους. Κανείς δεν πρέπει να παγιδευτεί απ’ τα τεχνάσματα, τις απάτες και τα διλήμματά τους: Μισθολογικό και μη μισθολογικό «κόστος», κατάργηση ή μείωση του 13ου – 14ου μισθού, κατάργηση ή αναστολή των συλλογικών συμβάσεων κ.α. Η λογική του λιγότερου κακού φέρνει πάντα τα χειρότερα.

Η εργατική τάξη δεν έχει περιθώρια να κάνει πίσω. Πρέπει να γίνει τώρα μια γροθιά, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, να συστρατευθεί με το ΚΚΕ. Η ταξική πάλη έχει θυσίες, όμως η ταξική υποταγή οδηγεί στην εξαθλίωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα