76-68: Ο Ολυμπιακός φώναξε... παρών και παίζει τα "ρέστα" του στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός σε ένα “καυτό” ΣΕΦ επικράτησε στον τρίτο τελικό του Παναθηναϊκού με 76-68 και μείωσε σε 2-1. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν το θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας την ολική επαναφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Επόμενη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.
Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, με τους.....
"πράσινους" να παίρνουν το προβάδισμα στα πρώτα δύο λεπτά με 6-4, έπειτα από καλάθι του Μιλένκο Τέπιτς. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα μέσα στη ρακέτα, στους ψηλούς και έτσι ήρθαν όλοι οι πόντοι στην αρχή(9-8,9-10, 11-10).

Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Παναθηναϊκού στην επίθεση και σε συνδυασμό με την καλή μέρα τον Μπουρούση και Μαυροκεφαλίδη που… κυριαρχούσαν κάτω από τα καλάθια κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 18-12.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβρισκαν τρόπο να «σπάνε» την ζώνη του Ομπράντοβιτς και το 24-19 του πρώτου δεκαλέπτου υπέρ των Πειραιωτών ήρθε φυσιολογικά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και πάλι δυνατά με τον Γλυνιαδάκη να δίνει τις «μάχες» του στη ρακέτα και να αντικαταστεί επάξια τον Μπουρούση. Ο Κρητικός σέντερ με “lay up” ανέβασε το σκορ σε 26-19.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τη ζώνη με προσαρμογές και σιγά-σιγά άρχισε να βλέπει αποτελέσματα. Οι «πράσινοι» μπλόκαραν την επίθεση του Ολυμπιακού και στην επίθεση κατάφερε με ένα σερί 5-0 να ισοφαρίσει σε 26-26.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί και με την περιφέρεια του να έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό η διαφορά στα μέσα της περιόδου έγινε 33-29 υπέρ τους. Ο Ίβκοβιτς προσπάθησε να … χτυπήσει στον αιφνιδιασμό, αλλά οι γρήγορες επιστροφές των
«πρασίνων» δεν βοήθησε. Το τέλος της περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται 46-39.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και κατάφερε με πέντε σερί πόντους του Πρίντεζη να μειώσει στους 4(41-46). Όμως στα 5.55'' πριν το τέλος της περιόδου οι οπαδοί του Ολυμπιακού ρίχνουν αντικείμενα και κάποιες κροτίδες στο παρκέ, αναγκάζοντας τους διαιτητές να διακόψουν για λίγο το ματς.

Ύστερα από περίπου τρία λεπτά το ματς ξαναρχίζει με τον Μπουρούση να μειώνει στο καλάθι, 46-48. Ο Διαμαντίδης όμως με τρίποντο κατάφερε να κάνει το 46-51, για να απαντήσει ο Πελεκάνος από τα 6.75(49-51).

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμά του μέχρι και το τέλος, ωστόσο εκεί οι «ερυθρόλευκοι» με πέντε σερί πόντους του Γιοτάμ Χαλπερίν κατάφεραν να προσπεράσουν με 58-56, σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πήρε ένα προβάδισμα 5 πόντων, χάρη σε ένα σερί 7-0(58-63) και παρά τις αλλαγές του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να κρατήσει μία μικρή διαφορά. Ο Ολυμπιακός όμως πάραυτα δεν το έβαλε κάτω, βελτίωσε την άμυνα του και με κατάφερε σιγά-σιγά να μαζέψει τη διαφορά.

Αυτό είχε σαν απο
Keywords
Τυχαία Θέματα