Ξεκούρδιστη μπάντα η κυβέρνηση


Κλίμα σύγχυσης προκάλεσαν οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις προσφορές των σουπερμάρκετ ● Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει τώρα και το Φορολογικό εκτός από τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη.

Μπορεί να τρέχει μόνη της η κυβέρνηση, χωρίς αντίπαλο δέος στο πολιτικό σκηνικό, όμως διαρκώς μπουρδουκλώνεται, σκοντάφτει και κάθε τόσο πέφτει. Είναι τέτοια η άνεση που τα κυβερνητικά στελέχη –λόγω της απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ.– αισθάνονται,

ώστε να μη φιλτράρουν τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που γίνονται στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και να τις αποκαλύπτουν δημοσίως χωρίς να το πολυσκεφτούν, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Αλλά αυτή η άνεση που αισθάνονται στο κυβερνητικό επιτελείο, επιπλέον οδηγεί τα πιο επίσημα κυβερνητικά χείλη να προχωρούν σε δημόσιες τοποθετήσεις, παντελώς αντικρουόμενες μεταξύ τους, ακόμα και για τα πιο κεντρικά ζητήματα της επικαιρότητας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξακολουθεί να εμφανίζεται σαν ξεκούρδιστη μπάντα. Αλλά ας δούμε ένα ένα μερικά πολύ χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα, μόλις των τελευταίων ημερών:

● Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου, ο οποίος μίλησε για μελλοντική αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης ύστερα από μια τριετία, λέγοντας (ΑΝΤ1) ότι «αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι είχαμε μια πρόοδο στο προσδόκιμο επιβίωσης μέχρι την περίοδο της πανδημίας. Στην περίοδο αυτή ανατράπηκε η πρόοδος και είμαστε περίπου στο ίδιο σημείο που ήμασταν προηγουμένως. Αυτός είναι ο λόγος που στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. Αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία».

Κατόπιν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποχρεώθηκε να σπεύσει να μαζέψει και να διαψεύσει τις δηλώσεις αυτές, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιασδήποτε αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης» και κάνοντας λόγο για «μια γενικότερη συζήτηση από τον υφυπουργό». Για να έρθει μετά ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, να ξανανοίξει το θέμα, λέγοντας ότι «επί της ουσίας κανένα ζήτημα αναπροσαρμογής ορίων ηλικίας δεν υφίσταται σήμερα και έως το 2027, τότε οι αρμόδιοι υπουργοί θα αποφασίσουν το πώς και το εάν θα εφαρμοστεί η σχετική πρόβλεψη, εάν συντρέχουν τότε οι σχετικές προϋποθέσεις κ.λπ.», αφήνοντας έτσι ξανά ανοιχτή την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ύστερα από μια τριετία. Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιχειρεί και πάλι να κλείσει το θέμα, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης ορίων ηλικίας».

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/411973_xekoyrdisti-mpanta-i-kybernisi

Keywords
Τυχαία Θέματα