Βραχυκύκλωμα Σαμαρά - Βενιζέλου

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας βρίσκεται η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με αφορμή το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ" που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή. Η "χουντικής εμπνεύσεως", όπως έλεγε ο Αντ. Σαμαράς πριν από τρία χρόνια, επιστράτευση
των εργαζομένων, όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα της κυβέρνησης...
, αλλά δημιούργησε μεγαλύτερα: διευκόλυνε τη συσπείρωση της κοινωνίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον της, με συνέπεια να βρίσκεται πλήρως απομονωμένη.

Όπως ξεκαθαρίστηκε χθες, όλα τα κόμματα θα υποβάλουν δικές τους προτάσεις που θα έχουν κοινό παρονομαστή τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ", σύμπτωση που υποχρεώνει τον πρόεδρο της Βουλής, όπως αναγνώριζαν κύκλοι του Ευ. Μεϊμαράκη, να αθροίσει τον αριθμό των βουλευτών με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολύ περισσότεροι των 120 που απαιτούνται για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής. Το Μαξίμου, που επιθυμεί να παρακάμψει την Ολομέλεια, εξέφρασε την ενόχλησή του γι' αυτή την επισήμανση και, παράλληλα, διέρρευσε σενάρια περί πρόωρων εκλογών προκειμένου να εκβιάσει τους βουλευτές.

* Πύρρειος νίκη η καταστολή της απεργίας των εργαζομένων με το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης
Keywords
Τυχαία Θέματα