Βίοι Παράλληλοι Χρήσιμων Ηλιθ….

«Οαράπης έκανε το χρέος του.Ο αράπηςμπορεί τώρα να πάει στο διάολο» (Γερμανικήπαροιμία)Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Στην πολιτική υπάρχει ο όρος «αποτελεσματικήαλήθεια», ο οποίος υποδηλώνει πως τα πάντα στην πολιτική κρίνονται απ’ τοαποτέλεσμα και μόνο απ’ το αποτέλεσμα και όχι από το αν ένας πολιτικός ήτανκαλός, κακός ή άσχημος.Τις μέρες αυτές πριν είκοσι χρόνια, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφαπηύθυνε το τελευταίο του μήνυμα προς το ρωσικό λαό σαν πρόεδρος της ΣοβιετικήςΕνωσης.
Μ’ αφορμή την επέτειο της αποχώρησήςτου, ρωτήθηκε
η τότε ανταποκρίτρια του πρώτου γερμανικού καναλιού η κα. Krone-Schmalz, να πει τη γνώμη της για τον άνθρωποπου χάρισε στη Γερμανία την ένωσή της .......και τη σημερινή της κυριαρχία στην Ευρώπη(Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ευρωπαϊκές εφημερίδες της εποχής, θαπαρατηρήσει πως κανένας ευρωπαίος εκτός του Γκόρμπι και των Γερμανών δεν πρέπεινα χάρηκε ιδιαίτερα για την ένωση των δυο Γερμανιών). Η δημοσιογράφος, που είχεκαι έχει ακόμη ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον «Γκόρμπι», δήλωσε πως «είναιιδιαίτερα πικραμένος διότι ενώ έδωσε τα πάντα στη Δύση, ενώ μας αφαίρεσε τοντρόμο που είχαμε για τα πυρηνικά όπλα, δεν πήρε απολύτως τίποτα σαν αντάλλαγμακαι σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ του υποσχεθήκαμε ότι αν διαλύσει τις κομματικέςοργανώσεις(είναι η πρώτη φορά που λέγεται επισήμως ότι του ζητήθηκε από τη Δύσηνα διαλύσει τις κομματικές οργανώσεις) και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας εμείς δεν θαεκμεταλλευτούμε το γεγονός διαταράσσοντας το υπάρχον στάτους κβο, κάναμε τοεντελώς αντίθετο προτρέποντας πρώην χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας ναεισχωρήσουν στο ΝΑΤΟ. Σήμερα αναγνωρίζει ο ίδιος πως ήταν λάθος του η διάλυσητων κομματικών οργανώσεων τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι άλλο, που θα μπορούσενα καλύψει το κενό εξουσίας και το οποίο οδήγησε στο χάος και στην άνοδο στηνεξουσία των καιροσκόπων εξουσιομανών τύπου Γέλτσιν».
Διαβάζοντας τις δηλώσεις αυτές καιέχοντας μπροστά σου την εικόνα μιας πρώην παγκόσμιας δύναμης, που, από τότε καιμέχρι σήμερα σέρνεται ταπεινωμένη και εξευτελισμένη ανάμεσα στη θρησκοληψία,στην εκπόρνευση και σε έναν ιδιότυπο ασιατικό δεσποτισμό, που δεν έχει σχέσηούτε με δημοκρατία, ούτε με καπιταλισμό, αυθόρμητα κάνεις διάφορους συνειρμούςμε τη χώρα σου και μ’ αυτό που λέγεται ρωσοποίηση και σημαίνει «3%εκατομμυριούχοι και 97% πάμπτωχοι. Αυτή είναι η σημερινή Ρωσία». (από πρόσφατηδήλωση του Γκορμπατσόφ). Σ΄ αυτά τα ποσοστά θα πρέπει να εντάξουμε και ταεκατομμύρια των θηλυκών του ξανθού γένους που ωθήθηκαν στο να φροντίσουν νακορεστεί επιτέλους η αρχέγονη δίψα των Ελλήνων, των Τούρκων και άλλωνδιψασμένων της υφηλίου για φρέσκια λευκή σάρκα.Ο «ηγέτης», που όταν οι Ρήγκαν, Θάτσερκαι Κολ τον κολάκευαν με ανόητα κομπλιμέντα και τον έκαναν να νιώθει υπερήφανοςόπως ένας αφελής ινδιάνος φύλαρχος, που άξεστοι λευκοί τυχοδιώκτες-κατακτητέςυποκλινόταν μπροστά του και του πρόσφεραν καθρεφτάκια σαν αντάλλαγμα για γη καιύδωρ, θυμίζει σε πολλά τον πρώην Ελληνα πρωθυπουργό, που τον έχρισαν ηγέτη σεμια νεκρή και π
Keywords
Τυχαία Θέματα