Τι είπε ο Καρχιμάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο

Πριν από λίγο στο πολιτικό συμβούλιο ο γραμματέας του ΠαΣοΚ μεταξύ άλλων είπε
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά.
Η σημερινή συνεδρίαση τουΠολιτικού Συμβουλίου, έρχεται σε συνέχεια της ευρείας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα,με αντικείμενο την πορεία της χώρας, της κυβέρνησης και φυσικά την πορεία της......παράταξης μας.

Έγινε μια πρώτη συζήτηση, για όλααυτά τα ζητήματα,
συζήτηση η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί συντεταγμένα σταόργανα του Κινήματος μας. Θα τα δούμε όλα αυτά στην διάρκεια της συνεδρίασης.
Δεν θα σας κουράσω. Τις δικές μουθέσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν τις έχω καταθέσει, είναι γνωστές.
Θέλω όμως να σταθώ σε κάτι άλλο.Οι μέρες που πέρασαν, μας έδωσαν την ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στηνεπικοινωνία με δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με ανθρώπους που αποτελούν, αυτόπου θα ονόμαζα, διαχρονική βάση του Κινήματος μας και όχι μόνο.

Η βάση μας, δεν υπάρχει αμφιβολία, εκφράζει την αγωνία τηςγια το μέλλον της χώρας παρακολουθεί ανήσυχη τιςεξελίξεις στην οικονομία, εκφράζει την ανασφάλεια της γιατο μέλλον που έρχεται, εκφράζει όμως και την ανησυχία της και για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας επίγνωση και τωνιστορικών στιγμών που διανύουμε και της βαρύτητας των αποφάσεων που καλούμαστενα πάρουμε για το Κίνημα μας.

Από μας, ζητούν το αυτονόητο.
Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Να αποφασίσουμε με γνώμονα τοσυμφέρον της χώρας αλλά και της παράταξης μας.

Και φυσικά να δώσουμε με τουςκαλύτερους δυνατούς όρους, ενωμένοι, την επερχόμενη εκλογική μάχη.
Οι προβληματισμοί που εκφράζονταιέχουν να κάνουν

-Με την απόδοση ευθυνών στη ΝΔκαι στην καταστροφική της διακυβέρνηση. Με το πώς δηλαδή φτάσαμε μέχρι εδώ.Γιατί η κριτική για την πορεία μας, δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη τηναφετηρία της προσπάθειας μας. Αφετηρία μας, ήταν η άκρη του γκρεμού. Μην το ξεχνάμε αυτό.

-Με την στάση μας απέναντι στηνδιετή μας διακυβέρνηση. Καλή και άγια και απαιτούμενη η αυτοκριτική αλλάγεμίζει το ένα ζύγι της ζυγαριάς. Στο άλλο έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε αυτάτα οποία πετύχαμε. Και δεν πετύχαμεμόνο να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Δρομολογήσαμε αλλαγές που δεν είχαν γίνει γιαχρόνια.

-Με το πολιτικό και ιδεολογικό μαςστίγμα και φυσικά την νέα πρόταση μας για την πορεία και το μέλλον της χώρας.Την πρόταση μας
για την ανόρθωση της οικονομίαςμας
για την ανάπτυξη, όχι ως αόριστηαναφορά αλλά αναφορά με συγκεκριμένο περιεχόμενο για κάθε περιφέρεια τηςΕλλάδας. Περιεχόμενο με στοχευμένες αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες πουθα επιφέρουν ορατά αποτελέσματα στην προσπάθεια να οδηγηθούμε στην έξοδο απότην ύφεση και στο κλείσιμο του κύκλου της κρίσης,
για την πολιτική που θα αναγκάσειτις τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά, αφού επί της ουσίας τελούν υπό τοκαθεστώς ενίσχυσης από το κράτος
για την πολιτική προστασίας τωνκοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση και αδικήθηκαν από το επείγοντων αποφ
Keywords
Τυχαία Θέματα