Τσίπρας: Εκτίθεστε! Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε!

Με φωνές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα που προέκυψε με τη συνθήκη Σέγκεν.

Αλλά δεν ήταν αυτός ο μοναδικός
λόγος που ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία....
Ήταν και το Ασφαλιστικό, μετά την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να προσφέρουν συναίνεση όπως ζήτησε ο κ. Τσίπρας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός είπε πως η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως υποστηρίζει ότι επί 40 χρόνια το Ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο και κατέρρευσε τους μήνες που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Αυτά, ούτε στα μικρά παιδιά να μην τα λέτε!», είπε και πρόσθεσε: «Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε!»

Άφησε αιχμές και για τον Βασίλη Λεβέντη: «Ζητήσαμε από τα κόμματα να συμφωνήσουμε σε μη μειώσεις των συντάξεων. Ούτε συμμετοχή στην κυβέρνηση ζητήσαμε, όπως φαντάζονται κάποιοι που ψάχνουν σανίδα σωτηρίας σε οικουμενικές κυβερνήσεις. Και αρνήθηκαν. Αποφύγατε, λέτε, την παγίδα που σας έστησα. Προτιμάτε να πέσει ο λαός στο λάκκο με τα λιοντάρια. Εκτίθεστε γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο».

Εμμέσως, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πάλι μέσω... της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν τους τελευταίους 2 μήνες ότι υπάρχει μια φορολαίλαπα, ένα απεχθές, όπως το χαρακτήρισαν κάποιοι, μνημόνιο», είπε. Η λέξη «απεχθές» θυμίζει... Ζωή! Και συνέχισε: «Θα ήταν αστείο αν δεν μιλούσαν οι πολιτικές δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα μας εγκαλούσαν να υπογράψουμε άρον-άρον για συμφωνία, που είχαν κάνει καμπάνια υπέρ του "ναι"».

«Κοιμάστε και ξυπνάτε με το "σήμερα πέφτετε, αύριο πέφτετε". Θα την πατήσετε όπως ο λύκος και τα πρόβατα. Ο λαός δεν θα σας πιστεύει πια. Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά. Στόχος μας δεν είναι μόνο να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής. Με όπλο μας τις αξίες μας και την αλληλεγγύη, με την κοινωνία στο πλευρό μας, αφού δεν θέλετε συνεννόηση, θα παλέψουμε. Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Μπορούμε και μόνοι μας, όταν ο λαός μας στηρίζει», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα