Τρομακτικός τραυματισμός τερματοφύλακα σε παιχνίδι με τον Άγιαξ...


Πάγωσε ένα ολόκληρο γήπεδο, λίγο πριν τη λήξη αγώνα του ολλανδικού πρωταθλήματος, μεταξύ του Άγιαξ και της Βάαλβάικ, τη στιγμή που κατέρρευσε ο τερματοφύλακας της δεύτερης, Ετιέν Φάεσεν, μετά από σύγκρουσή του με αντίπαλο παίκτη στη διεκδίκηση της μπάλας κι ενώ ο Άγιαξ προηγείτο με 3 - 2.


Συγκεκριμένα, ο άσος του Άγιαξ Μπράιαν Μπρόμπεϊ συγκρούστηκε... με τον 28χρονο Φάεσεν, με τον τερματοφύλακα να μένει στο έδαφος, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή. Τα ιατρικά επιτελεία και των δύο
ομάδων έσπευσαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ χρειάστηκε να γίνει και χρήση απινιδωτή. Τα ολλανδικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι πρώτες βοήθειες κράτησαν έξι λεπτά. Μάλιστα, ο τραυματισμός ήταν τόσο σοκαριστικός που οι συμπαίκτες του τον κάλυψαν, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην περίπτωση του Κρίστιαν Έρικσεν.

Λίγο αργότερα, ο Φάεσεν τοποθετήθηκε σε φορείο και ακολούθησε η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Συμπαίκτες και αντίπαλοι ήταν σοκαρισμένοι, ενώ ο αρχηγός της Βάαλβαικ ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να παίξουν τα εναπομείναντα λεπτά. Ο διαιτητής αποφάσισε άμεσα την οριστική αναβολή της αναμέτρησης.

«Αυτό είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Προσευχόμαστε να είσαι καλά Ετιέν», ήταν το σχόλιο του Άγιαξ μέσω Twitter, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων βγήκαν ξανά μαζί στον αγωνιστικό χώρο μετά το τρομακτικό ατύχημα, εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών που βρίσκονταν ακόμη στις εξέδρες.

Μετά από λίγα λεπτά, έγινε γνωστό από τα ολλανδικά ΜΜΕ πως ο τερματοφύλακας της Βάαλβαϊκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Ο Φρανκ φαν Μόσελφελντ επιβεβαίωσε ότι ο γκολκίπερ της ομάδας του δε διατρέχει κίνδυνο και ευχαρίστησε παράλληλα τους γιατρούς. «Μπορούσε να επικοινωνήσει, αλλά δε θυμόταν τι έγινε. Όμως αποκρίθηκε ξανά. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ. Τού έκαναν ανάνηψη αμέσως ακολουθώντας το ιατρικό πρωτόκολλο», ανέφερε στο ESPN.
Keywords
Τυχαία Θέματα