ΤΩΡΑ: Έντονη κινητικότητα υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ - Ετοιμάζει κίνηση ματ ο Τσίπρας για να δρομολογηθούν εκλογές!

ΒΡΗΚΕ ΤΙΣ 120 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ,ΔΗΜΑΡ,ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΚΚΕ!!!
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από την πρόταση του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά
παρά τις πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις, είναι έτοιμη να καταθέσει στα θερινά τμήματα της Βουλής...
, το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά διαλύει τη ΔΕΗ. Η πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βρει άμεση απήχηση στην κοινωνία όσο και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και ο στόχος της συλλογής των 120 υπογραφών είναι εφικτός.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έντονη κινητικότητα, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν συμφωνήσει με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα υπάρξει συνεννόηση, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή γραμμή κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών. Άλλωστε, η κυβέρνηση Σαμαρά αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή την Τετάρτη προς ψήφιση, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες επεξεργασίας του στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, η συγκυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς βρίσκεται σε αδυναμία να «περάσει» ότι θέλει από τη Βουλή, μετά από την ήττα της στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Για αυτό άλλωστε και προχώρησε στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι εκεί θα έκλεινε το θέμα και θα μπορούσε να περάσει εύκολα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

«Από ότι φαίνεται επιτυγχάνεται ο στόχος του να συγκεντρωθούν 120 βουλευτές και να ζητήσουν να έρθει για συζήτηση το αίτημα να γίνει δημοψήφισμα», δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε ότι και το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της άθροισης των ψήφων ακόμη και επί διαφορετικών προτάσεων (όπως είχε γίνει το 2008 για τη Συνθήκη της Λισαβόνας) για το δημοψήφισμα και έκανε λόγο για «πολιτικά εύλογο» αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν εκφραστεί θετικά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και μεγάλη μερίδα των ανεξάρτητων βουλευτών, η οποία έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως ο Γιάννης Κασαπίδης και ο Νίκος Σταυρογιάννης, οι οποίοι προέρχονται από τη ΝΔ, ενώ και ο Πέτρος Τατσόπουλος, δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία βλέπει να ορθώνεται πλέον απέναντί της το παλλαϊκό μέτωπο, πολιτικό και κοινωνικό, σε ότι αφορά τη ΔΕΗ και όχι μόνο, είναι φυσιολογικό να έχει πανικοβληθεί και να αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις, όπως ήταν αυτή της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ. Ότι και αν κάνει όμως η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία είναι βραχυκυκλωμένη και απομονωμένη, χωρίς κανένα πλέον κοινωνικό έρεισμα, τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να τον επιστρατεύσει και είναι πολύ πιθανόν να δρομολογηθούν σύντομα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα