Τι απαντά το Μαξίμου μετά τον αιφνιδιασμό από τον Μεϊμαράκη

Συναγερμός και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε η πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη να δηλώσει πως οι προτάσεις των κομμάτων για δημοψήφισμα με αφορμή τη μικρή ΔΕΗ, μπορούν να αθροιστούν...

Συναγερμός και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε η πρωτοβουλία
του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη να δηλώσει πως οι προτάσεις των κομμάτων για δημοψήφισμα με αφορμή τη μικρή ΔΕΗ, μπορούν να αθροιστούν.

Ο πρόεδρος της Βουλής, όπως διαμήνυσε σήμερα, είναι αποφασισμένος να κινηθεί με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα. Όπως ανέφεραν συνεργάτες του, όταν υποβληθούν τα αιτήματα θα ζητηθεί γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Για την τοποθέτηση αυτή δεν υπήρξε καμία συνεννόηση ή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου που ξαφνιάστηκε. Μετά τον αρχικό όμως εκνευρισμό, το Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως οι υπογραφές δεν μπορούν να αθροιστούν, καθώς δεν πρόκειται για προτάσεις που έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Πάντως, στην περίπτωση που υπερισχύσει η άποψη του κ. Μεϊμαράκη τότε δεν αποκλείεται μαζί με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ να αθροιστούν και εκείνες της Χρυσής Αυγής που ήδη ανακοίνωσε πως θα φέρει δική της πρόταση για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στη γραμμή του Μαξίμου, δήλωσε πως η πρόταση χρειάζεται να είναι ενιαία και ταυτόσημη.
Keywords
Τυχαία Θέματα