Το... Bataclan της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Εκεί στον τόπο της τραγωδίας, στο θέατρο που βάφτηκε με το αίμα αθώων γράφτηκε και το πλήρες ναυάγιο της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Της πολιτικής των ανοικτών συνόρων που εγκαινίασε η κυρά Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά που δεν ήταν δικό της εφεύρημα. Ήταν και παραμένει μια ακόμη ιδεοληψία της Αριστεράς που πιστεύει ότι έτσι υπηρετεί τον ανθρωπισμό, ότι εκφράζει τη συμπάθεια για τους πρόσφυγες και ότι με τη λογική των ανοικτών συνόρων και του «μπάτε
σκύλοι αλέστε» θα συνεχίσει να υπηρετεί τις αξίες της Αριστεράς....

Τρομάρα τους. Πρόκειται για ακόμη μια εγκληματική τακτική, σαν κι αυτή που οδήγησε στην καταστροφή την ελληνική οικονομία το προηγούμενο εξάμηνο.

Μπορεί ο Βαρουφάκης να μας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια και ένα σκληρό μνημόνιο, όμως, στην περίπτωση του Προσφυγικού, μπορεί να μας κοστίσει πολλά περισσότερα. Ένα μείζον θέμα που απειλεί την εθνική κυριαρχία, την υπόσταση της Ελλάδας και που οι φωστήρες που μας κυβερνούν νομίζουν ότι πρόκειται για μια απλή διαδικασία που ο ψευτοπροοδευτισμός τους θα ξεπεράσει με ευκολία.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα και μια άλλη, πιο σκληρή πολιτική να είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανακόψει το τεράστιο προσφυγικό κύμα; Όχι, αυτό που συμβαίνει στη Συρία και τις άλλες χώρες δεν έχει προηγούμενο. Εκατομμύρια πρόσφυγες θέλουν να μετακινηθούν από τις χώρες τους και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει αυτό το ρεύμα.

Όμως, είναι σίγουρο ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έκανε νεύμα να έρθουν όλοι εδώ, άνετα να περάσουν στα ελληνικά εδάφη, να πάρουν άδεια παραμονής και ίσως μερικά λεφτά για να τα βγάλουν πέρα, ότι θα έχουν περίθαλψη, φαγητό, στέγη, θα ήταν πολλοί λιγότεροι αυτοί που θα έφταναν στην Ελλάδα.

Δεν θα ήταν 600-700 χιλιάδες μέσα σε λίγους μήνες. Δεν θα κατέρρεαν οι δομές στα νησιά, ούτε θα κινδύνευε η χώρα να τιναχτεί στον αέρα. Και δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Οι επιθέσεις που εξαπολύουν Γάλλοι, Αμερικανοί και Ρώσοι κατά των Τζιχαντιστών θα φέρoυν κι άλλους πρόσφυγες προς την Ελλάδα. Παράλληλα, αν γίνουν πραγματικότητα οι απειλές για κλείσιμο των συνόρων από Σέρβους, Σκοπιανούς, Ούγγρους, Γερμανούς κ.λπ. τότε όσοι έρχονται στη χώρα μας θα μένουν εδώ. Πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα ένα τέτοιο δράμα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια της;

Η επίθεση στο Bataclan και στα άλλα μέρη του Παρισιού ήταν το «Βατερλό» της μεταναστευτικής πολιτικής όσων πιστεύουν ότι πρέπει να είναι ελεύθερη η πρόσβαση από παντού. Ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, όπως έχει πει ο Τσίπρας. Ότι δεν πρέπει να πιέζονται οι Τούρκοι, ότι δεν πρέπει να βγουν όλοι οι Έλληνες στο Αιγαίο και τα σύνορα και να προσέχουν, να φυλάνε τη χώρα.

Όχι, δεν τα έχουμε με τους πρόσφυγες, πλην των Ισλαμοφασιστών που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να σπείρουν τον όλεθρο. Αλλά αν το πρόβλημα δε λυθεί στη ρίζα του, τότε δεν θα μπορέσει κανείς να σταματήσει το προσφυγικό κύμα.

Πώς θα λυθεί το ζήτημα; Πρώτον με το να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εντάξει, να σώσουμε και να βοηθήσουμε τις αθώες ψυχές που κινδυνεύουν στο Αιγαίο. Να περιθάλψουμε και όσους μπορούμε. Αλλά δεν αντέχουμε άλλους.

Δεύτερον πρέπει να πιεστεί η Άγκυρα μέσω της ΕΕ. Που είναι το βέτο που έχει η Ελλάδα για να απειλήσει; Γιατί ενώ η Τουρκία παίρνει τεράστια κεφάλαια από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της, δεν δεσμεύεται για τίποτε; Γιατί δεν γίνονται τα σύνορα της Τουρκίας σύνορα της Ευρώπης ώστε να εξαναγκαστεί ο Ερντογάν και η παρέα του να λύσει το προσφυγικό στη χώρα του και να μην αφήνει τους δουλέμπορους να αλωνίζουν;

Τρίτον, πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα ελληνικά σύνορα. Όταν όλοι ετοιμάζονται να μας εγκαταλείψουν εμείς θα κοιτάμε απαθείς χιλιάδες ξένους να περνάνε χωρίς καμιά υποδομή ώστε να τους ελέγξουμε και να τους περιθάλψουμε;

Η ελληνική μεταναστευτική πολιτική των τελευταίων μηνών έχει αποτύχει και οι επιθέσεις στη Γαλλία επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι τα ανοικτά σύνορα χωρίς όρια δεν είναι ανθρωπισμός. Είναι απανθρωπιά για τους Έλληνες που είναι απροστάτευτοι, φοβισμένοι, εγκλωβισμένοι σε μια χώρα που θα καταρρεύσει αν δεν ληφθούν μέτρα.

antinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα