«Θερίζουν» ζωές τζετ σκι και ταχύπλοα – Δεκάδες καταγγελίες με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου

Στον εισαγγελέα Σύρου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου, γα τη χθεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένας 10χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, στη διάρκεια παιχνιδιού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άτυχο παιδί που συνοδευόταν από συγγενή του, επέβαινε σε ένα φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ και όχι μπανάνας, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.
Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο
παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά. Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει τον 10χρονο, αλλά δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί από την προπέλα του σκάφους.Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Δεκάδες καταγγελίες για τα τζετ σκι που περνούν κοντά στους λουόμενουςΤο κακό συνέβη χθες αλλά πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες για τον ανεξέλεγκτο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν είτε επιχειρηματίες στην περιοχή, είτε ιδιώτες σχετικά με την χρήση των τζετ σκι ή των ταχύπλοων για θαλάσσια σπορ στη Μύκονο και ειδικά στο Καλό Λιβάδι.Πολλοί υποστηρίζουν ότι καθημερινά δεκάδες ταχύπολα σκίζουν τη θάλασσα περνώντας δίπλα από τους λουόμενους. Από την άλλη έχουν γίνει και καταγγελίες για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα θαλάσσια σπορ ότι πολλές φορές τα ταχύπλοα βγαίνουν στη θάλασσα ακόμη και με ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ έχοντας μαζί τους μικρά παιδιά.Δήμαρχος Μυκόνου: Εμείς παραχωρούμε την έκταση. Στη θάλασσα είναι υπεύθυνο το λιμενικόΣε τηλεοπτικές της δηλώσεις η δήμαρχος Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη ανέφερε ότι «ο εκμισθωτής αλλά και ο χειριστής είχαν όλες τις άδειες και ήταν νόμιμοι.Υπήρχε άδεια για θαλάσσια σπορ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο» και πρόσθεσε: «Εμείς παραχωρούμε την έκταση στην παραλία δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν μέσα στη θάλασσα.Εκεί είναι υπεύθυνο το λιμενικό.Για τους κανόνες αρμόδιο είναι το λιμεναρχείο που μπορεί να εξετάσει όσα έχουν προκύψει. Φαντάζομαι ότι για να είχε άδεια θα τηρούσε και τους κανόνες».Λυπάμαι πραγματικά που ένα δεκάχρονο παιδί που πήγε να χαρεί κάνοντας θαλάσσια σπορ και έχασε τη ζωή του. Εχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία της Μυκόνου.Από την πρώτη στιγμή ήμουν σε επικοινωνία με τον κ. λιμενάρχη και πήγα και εγώ στο κέντρο υγείας να συμπαρασταθώ στους οικείους. Ήταν ο θείος του παιδιού εκεί, καταβεβλημένος και δεν πίστευε τι είχε συμβεί. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ», συνέχισε, προσθέτοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί στο νησί μας να χάσει τη ζωή του ένα παιδί από τα θαλάσσια σπορ».
Keywords
Τυχαία Θέματα