ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει!

Ακόμη και κυβερνητικό «ατύχημα» περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αλαλούμ με τις 100 δόσεις και την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή για τη ρύθμιση, η οποία προκάλεσε ένα ακόμα επικοινωνιακό και πολιτικό πατατράκ για το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου...
Το μήνυμα της Κουμουνδούρου είναι ότι αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά
πως αυτή η κυβέρνηση είναι αδύναμη να ασκήσει πραγματική διακυβέρνηση στη χώρα, εκτός του ότι όταν προσπαθεί να το κάνει ακολουθεί τελικά απόλυτα τις συνταγές και τις οδηγίες της τρόικας και των μνημονίων.

Είναι σε πλήρη αδυναμία, φυσικά και σε αδιέξοδο, εκτιμούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκφράζουν φόβους ότι υπό την πίεση της κατάρρευσης η κυβέρνηση καταφεύγει σε ακραίες ενέργειες, ακόμα και σε προβοκάτσιες, όπως τα επεισόδια στη Νομική και η αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια.

«Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στον μνημονιακό της κατήφορο πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα» σχολίαζε επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική υπαναχώρηση για τις 100 δόσεις.

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν με ενδιαφέρον τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών στη σημερινή ψηφοφορία, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις και εκφράσεις δυσαρέσκειας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Διατυπώνεται η εκτίμηση μάλιστα ότι με τέτοιου είδους υποθέσεις κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αν και αναγνωρίζουν ότι δύσκολα θα διαβούν τον Ρουβίκωνα βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο θεωρούν αναγκαίο να υπάρχουν διαδικασίες όπως η ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να τελειώνει η υποκρισία όσων κυβερνητικών βουλευτών φωνάζουν εκ του ασφαλούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα