Στο... πόδι και η Ευρώπη για την ανεύρεση των γονιών της μικρής «Μαρίας»

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό των τσιγγάνων και οι γονείς του οποίου πλέον αναζητούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Με δεδομένο πως στην Ελλάδα δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση κοριτσιού που να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της μικρής Μαρίας οι έρευνες τώρα επεκτείνονται στο εξωτερικό, αφού έχει δοθεί σήμα ακόμα και στην Interpol ώστε να βρεθούν οι βιολογικοί γονείς και να διαλευκανθεί
το μυστήριο.

Οι φερόμενοι αθίγγανοι ως γονείς του κοριτσιού ωστόσο υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους ότι το κοριτσάκι ήταν ευτυχισμένο μαζί τους, το φρόντιζαν και το μεγάλωναν επειδή η φυσική του μητέρα δεν το ήθελε. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται ιδαίτερα δύσπιστη σε αυτό το σενάριο και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και το εμπόριο βρεφών. Στην αναζήτηση των γονέων εστιάζουν μεταξύ άλλων οι αστυνομικές αρχές καθώς και οι υπηρεσίες του «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται πλέον το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό αθίγγανων στα Φάρσαλα.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και σοβαρά με τις ενδείξεις για ένα καλοστημένο κύκλωμα από υπαλλήλους δήμων και γιατρούς να πληθαίνουν. Αναπάντητο ερώτημα βέβαια παραμένει το αν οι γονείς έδωσαν με τη θέλησή τους τη μικρή ή έπεσαν θύματα των αθίγγανων. Παράλληλα, αγνοούνται και τα υπόλοιπα ανήλικα της οικογένειας των αθίγγανων, για τα οποία δεν είναι ακόμη γνωστό αν είναι βιολογικά τους παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά «γονείς» φώναζαν την 4χρονη Μαρία, ωστόσο τα πραγματικά της στοιχεία δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη όπως και η πραγματική ηλικία της γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι το πιστοποιητικό που έχουν στα χέρια τους οι αθίγγανοι από το δήμο Αθηναίων είναι πλαστό.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πάντως ασχολούνται εκτενώς με την ιστορία του κοριτσιού και την πορεία των ερευνών ενώ από την πρώτη στιγμή συνέδεσαν την υπόθεση με αυτήν της μικρής Μαντλίν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα