Στις ελληνικές καλένδες το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια δια στόματος Μητσοτάκη...


Είδηση έβγαλε η διαδικασία της ορκωμοσίας των νέων υπουργών, μετά τον μίνι ανασχηματισμό – ομολογία αποτυχίας, καθώς ο πρωθυπουργός επισημοποίησε αυτό που φαινόταν, πως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια παραπέμπεται σε… άγνωστο χρόνο...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τώρα δεν είχε κάνει τοποθέτηση για το ζήτημα, παρά μόνο ότι θα φέρει τη ρύθμιση σε βάθος τετραετίας, ωστόσο οι επιδιώξεις έχουν δημιουργήσει μεγάλες φουρτούνες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Ν.Δ.
Πλέον, στο περιθώριο της ορκωμοσίας, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο θα καθυστερήσει, υποστηρίζοντας
ότι «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα»
Θέλησε, ακόμη, να κλείσει τα όποια σενάρια για νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Χαρακτηριστικά ο διάλογος με δημοσιογράφους
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμαΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμός θα γίνει;ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει δεύτερο μέρος;ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: μόνο αν πάω στο βουνόΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Το Νταβός μετράει;ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.Οι διαφωνούντες και οι λεπτές ισορροπίεςΠαρά το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό στο συγκεκριμένο ζήτημα το Μαξίμου έχει βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, είναι δεδομένο ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκει αντιδράσεις στον σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη που έχουν εκφραστεί δημοσίως κατά των ρυθμίσεων κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Πρώτος από όλους ο Αντώνης Σαμαράς, οποίος έχει δηλώσει την αντίθεσή του, ενώ σοβαρό ζήτημα προκύπτει και με τη διαφοροποίηση του Μάκη Βορίδη, οποίος εργάζεται ως «αντ΄αυτού» στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι σε επίπεδο βουλευτών έχουν διατυπώσει τις απόψεις τους στελέχη όπως οι Θάνος Πλεύρης, Στράτος Σιμόπουλος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ανδράς Κατσανιώτης, ενώ προβληματισμό έχει εκφράσει και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα