Σχολιανά 43…

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης
Κενές φιλοδοξίες – κοινώς κουραφέξαλα…
«Οι αντικειμενικοί σκοποί θα έπρεπε να είναι μετρήσιμοι, εφικτοί, να μπορούν να προσδιορισθούν, και αποδεκτοί...»Robert T. Justis, Richard J. Judd, David B. Stephens : Strategic Management and Policy, Concepts and Cases, Prentice-Hall, Englewood Cliffs, N.J., 1985(Σχόλιο δικό μου : Το Μνημόνιο και οι μετεξελίξεις του ΕΞ ΑΡΧΗΣ χαρακτηρίζονταν από την ΠΑΝΤΕΛΗ ΈΛΛΕΙΨΗ του 2ου και 4ου χαρακτηριστικού
ανωτέρω (εφικτοί – αποδεκτοί)… Συνεπώς, Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ για όποιον ......διέθετε όραση ικανή να βλέπει τουλάχιστον στο ένα μέτρο μπροστά….)

Φιλοδόξησαν ΕΝ ΤΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, μη γνωρίζοντας ότι το να ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΕΙΣ και μόνο χωρίς να καταστραφείς μια κρίση σαν αυτή που περνάμε είναι ΜΕΓΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ενώ το να τη μετατρέψεις και σε πλεονέκτημα ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΘΛΟΣ. Φαντασθείτε τώρα, όταν με ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, να επιμένουν στην παραπάνω φιλοδοξία, κι όταν, όπερ και το σπουδαιότερο, το πλέον «περίλαμπρο» έργο που έχουν αποτυπωμένο στο βιογραφικό τους, είναι η ΕΥΘΥΝΗ τους στη δημιουργία της μεγαλύτερης ίσως κρίσης από συστάσεως ελληνικού κράτους... (σχόλιό μου στο facebook 23/9/2011)
Τα «βαρίδια» της προόδουΑφήστε με να περάσω, πρέπει να τους ακολουθήσω, είμαι ο ηγέτης τους!
Alexandre Ledru-Rollin
Παραφράζοντας μια γνωστή ρήση («Ότι σκέφτεται σήμερα το Manchester θα το σκέφτεται αύριο το Λονδίνο» [Hobsbawm : Η εποχή των επαναστάσεων]) μπορώ να πω : «Ό,τι σκέφτεται σήμερα η κοινωνία, θα το σκέφτεται αύριο η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του»... (σχόλιό μου στο facebook 23/9/2011)
Οι φάσεις του κλαίειν και του γελάν…
«Καιρός τοῦ κλαίειν, καί καιρός τοῦ γελᾷν· Καιρός τοῦ πενθεῖν, καί καιρός τοῦ χορεύειν· …Καιρός τοῦ ἀποκτῆσαι, καί καιρός τοῦ ἀπολέσαι» (Εκκλησιαστής, γ) Συμπεραίνω λοιπόν, πως αφού ήδη βρισκόμαστε στη φάση του κλαίειν, του πενθείν και του απολέσαι, είμαστε πιο κοντά στη φάση του γελάν, του χορεύειν και του αποκτήσαι… Η κρίσιμη εδώ «λεπτομέρεια», δεν είναι τόσο σε ποια φάση είσαι, αλλά ποιά είναι η ΔΙΑΡΚΕΙΑ της αρνητικής φάσης... Άλλο πράγμα είναι να βγεις απ' το τούνελ σε ένα μήνα, άλλο πράγμα σε ένα χρόνο, άλλο σε 10 χρόνια... Το παρήγορο την ίδια στιγμή, είναι ότι η διάρκεια αυτή, εξαρτάται ΚΑΙ από εμάς... (σχόλιό μου στο facebook 23/9/2011)
Hierro, despierta te!
«Hierro, despierta te!» («Σίδερο, ξύπνα!») (Πολεμική κραυγή των Αραγωνέζων πολεμιστών)Άγγελος Τερζάκης : Η πριγκιπέσα Ιζαμπώ
«Τ' ὄνομά μου: προσβλημένος. Τό ἐπίθετό μου: ταπεινωμένος. Ἡ κατάστασή μου : επαναστατημένος…» (Frantz Fanon : Της γης οι κολασμένοι, εκδ. Κάλβος,) Θαρρώ, ότι περιγράφει τούτο το απόσπασμα, αρκετά καλά σε ποια ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ (ΌΧΙ ΠΕΡΙΠΟΥ…) βρίσκεται η ελληνική κοινωνία… (σχόλιό μου στο facebook 23/9/2011)
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα