Ρωσικός τύπος: Η Τουρκία προκαλεί ακόμη και το αεροσκάφος του Τσίπρα! Που το πάνε ακριβώς οι Οθωμανοί;

Οι καθημερινές αναβαθμισμένες παραβιάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών πρακτορείων ειδήσεων.

Αυτό που τονίζεται και από ρωσικής πλευράς μετά τα ιρανικά ΜΜΕ, είναι οι αναβαθμισμένες και άκρως προκλητικές «διεισδύσεις» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με μεγάλο αριθμό αεροσκαφών F-16 στο κεντρικό Αιγαίο.

Η αύξηση της τουρκικής εναέριας
δραστηριότητας έχει ανησυχήσει....
και τους Ρώσους επιτελείς, για άνομα σχέδια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα Στενά, περιοχές που διέρχονται καθημερινά ρωσικά πολεμικά πλοία.

Επιπλέον, τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν τη νέα «σύγκρουση» μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος σε σχέση με το σχέδιο πτήσης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την μετάβαση του στο Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Το αεροσκάφος του πρωθυπουργού αναγκάστηκε να αλλάξει την διαδρομή της πτήσης του λόγω προκλητικότατων ενεργειών που οφείλονται σε υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς.

Στις 6 Ιανουαρίου το απόγευμα η Αθήνα παρείχε ένα σχέδιο πτήσης σύμφωνα με το οποίο, το αεροπλάνο επρόκειτο να πετάξει από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, στην Ρόδο για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα και στην συνέχεια να πετάξει μέσω της Τουρκίας και Συρίας στο Ιράν.
Οι Τούρκοι τότε «θυμήθηκαν» ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος του Αλέξη Τσίπρα δε δύναται να πετάξει στην Ρόδο και μετά στην Τουρκία, διότι τα Δωδεκάνησα θεωρούνται αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Οι Τούρκοι απαίτησαν να γίνει νέο σχέδιο πτήσης και να υλοποιηθεί ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους στην Άγκυρα, την Αλεξανδρούπολη, ή οπουδήποτε αλλού.

Το αεροσκάφος πέταξε τελικά νότια της Κύπρου, στην Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Σαουδική Αραβία, και προσγειώθηκε στο Ισφαχάν του Ιράν.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Ποιο είναι το απώτερο σχέδιο της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος με αφορμή την εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδος) , αναφέραμε και επιβεβαιωνόμαστε για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας με τις οποίες θέλει να αναγνωριστούν 16 μικρά νησιά ή νησίδες ως «γκρίζες ζώνες» τις οποίες θα διεκδικήσει η Άγκυρα ακόμη και με εισβολή.

Πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο «μαύρης προπαγάνδας», από την διεύθυνση «ειδικών επιχειρήσεων» του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα, το οποίο υλοποιείται με «μουσουλμανική προσήλωση» εναντίον της Ελλάδος.

Μιλάμε για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία “κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα” όπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Προχθές μάλιστα Τούρκοι »αγανακτισμένοι έκαναν ακόμη και διαδήλωση τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και απέναντι από την Χίο.

Δεν πρέπει να τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι το σχέδιο αυτό θα επιχειρηθεί να λάβει «σάρκα και οστά». Ότι έκαναν στην Κύπρο όταν τους δόθηκε η ευκαιρία θα το επιχειρήσουν εκ νέου.

Μόνο που τώρα τα δεδομένα και οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της καθόδου της «ρωσικής αρκούδας» στα ζεστά νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

pentapostagma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα