Πότε θα γίνουν εκλογές και τι θα γίνει μετά

Την τελευταία Κυριακή του Απριλίου ή στις 6 Μαΐου θα διεξαχθούν πιθανότατα οι εθνικές εκλογές. Στις ημερομηνίες αυτές συγκλίνουν σχεδόν όλες οι πληροφορίες. Στην περίπτωση που εξελιχθούν όλα ομαλά με το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση
τότε από την 1η Απριλίου όλες οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές εκτός της 15ης λόγω της εορτής του ΠΑΣΧΑ.

Ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για....... κυβέρνηση συνεργασίας. Στην ΝΔ παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως βρίσκονται μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας, εκτιμούν πως τελικά θα «κερδίσουν το στοίχημα».

Ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής βλέπει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. «Βλέπω συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην βουλή, η οποία είναι εφικτή, αν κανείς αφαιρέσει αυτές τις φλύαρες συζητήσεις στην βουλή ή τον Τύπο για το ποιος ευθύνεται για το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ακόμα και αν το κόμμα του πάρει την αυτοδυναμία «Και στην περίπτωση αυτοδυναμίας η συνεργασία θα επιδιωχθεί. Θα εξαρτηθεί όμως σε μεγάλο βαθμό και από τον βαθμό συνειδητοποίησης της ανάγκης για εθνική συνεννόηση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που η κρισιμότητα της εποχής επιβάλλει και που οι Έλληνες πολίτες ζητούσαν από την πρώτη στιγμή» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Α. Λοβέρδος επιμένει στην άποψη που είχε διατυπώσει στον Real Fm 97.8. Σε συνέντευξη στην «Ημερησία» τονίζει: «Υποστήριξα την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων, συναίνεσης και συγκυβέρνησης από το 2010 σταθερά. Η πολιτική αυτή κατακτήθηκε το Νοέμβριο του 2011 και, αν χρειαστεί θα κατακτηθεί σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές. Αντίπαλος είναι ο πολυκερματισμός των πολιτικών δυνάμεων, ενώ σύμμαχος είναι η ενότητα και η σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας.

Γ. Καρατζαφέρης: «Κολεγιά με κολέγια δεν γίνεται»

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματός του επιτέθηκε προσωπικά στο Α. Σαμαρά για την στάση που ακολούθησε υπερψηφίζοντας το νέο μνημόνιο.

«Η χώρα δεν εκπορνεύεται από κανέναν που εκλιπαρεί μία φωτογραφία με την κυρία Μέρκελ. Ας το καταλάβουν καλά. Και να ξέρουν ότι όσο υπάρχει Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, τόσο θα υπάρχει και αντίσταση σε αυτά που μεθοδεύει η νέα τάξη πραγμάτων. Και να κλείσουμε όλη αυτήν την ιστορία με «συγκυβερνήσεις» κ.λπ. Άλλη κολεγιά με κολέγια δεν γίνεται!» είπε χαρακτηριστικά ο Γ, Καρατζαφέρης.
Keywords
Τυχαία Θέματα