Ποιά Siemens; Επ' αόριστον αναβολή και της δίκης Μαντέλη!

Μια ακόμα υπόθεση που συνδέεται με το σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Siemens οδηγείται σε επ´αόριστον αναβολή.

Πρόκειται για την δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη (κατηγορείται οτι ελαβε 450.000 μαρκα απο τη Siemens) και ακόμα τεσσάρων κατηγορουμένων. Η δίκη είχε αρχίσει στις 11 Νοεμβρίου του 2013 και είχε φτασει στο στάδιο των απολογιών. Λόγω ασθένειας του προέδρου ωστόσο η δίκη είχε διακοπεί για τις 19 Σεπτεμβρίου 2016.....

Ο Πρόεδρος του Δικαστήριου ωστόσο απεβίωσε με αποτέλεσμα
η δίκη εκ του νόμου να οδηγείται σε επ´ αόριστον αναβολή. Πρόκειται για τον εφέτη Αγγελή Τριαντόπουλου, που προήδρευε της διαδικασίας. Ο εφέτης, ένας έντιμος, και σοβαρός δικαστής, πέθανε σε ηλικία μόλις 58 ετών αφού ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες. Ο λόγος ειναι πως δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη στη σύνθεση του Δικαστηρίου.

Εν τω μεταξύ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζητησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μετάφρασης του βουλεύματος για την κύρια υπόθεση της Siemens με τους 61 κατηγορούμενους που αναβλήθηκε επ αόριστον. Οι ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφάσισουν αν θα παρέμβουν ή όχι.
Keywords
Τυχαία Θέματα