Παραιτείται ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

Να ανακοινώσει την παραίτησή του πρόκειται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης...

Ανακοινώνει την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη και να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν στοχεία που να τεκμηριώνουν τη δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
και μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το γνώριζε.

Της Βίκυς Σαμαρά

"Ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί. Αυτό που του ζητήθηκε πριν από λίγο" ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας πως «είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Αναμένεται να υπάρξει δήλωση του κ.Μπαλτάκου, με την οποία πιθανόν να παραιτηθεί, με στόχο νο προστατευθεί το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στη Συγγρού όπου συσκέπτεται με κομματικά στελέχη και βουλευτές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης έχει ζητήσει και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το πολιτικό ζήτημα για τη δικομματική είναι μείζον και μένει να φανεί εάν θα κλείσει με την απομάκρυνση του κ.Μπαλτάκου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί εκνευρισμός καθώς το βίντεο δημοσιοποιήθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ecofin και ενώ στην κυβέρνηση επικρατούσε πανηγυρική ατμόσφαιρα για την εκταμίευση της δόσης και τα θετικά λόγια των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα