Όταν οι δημοσιογράφοι λένε τη μισή αλήθεια...

ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Μπαίνοντας στο 2016 καλόν είναι να αναφερθούμε και στο συνάφι μας και μάλιστα για ορισμένους από δαύτους (οι κακοί υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα) που πλειοδοτούν στη διαστρέβλωση μιας είδησης,στην υπερβολή και τη γενίκευση (κοινώς κιτρινίλα), στον εκχυδαισμό του δημόσιου βίου με μόνο σκεπτικό το γεγονός ότι αυτό "πουλάει"....
Ολως τυχαίως (ή σκοπίμως;) όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν και με το στοιχείο της προπαγάνδας η της στείρας κριτικής σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση για αλλότρια η εγγενή οικονομικά συμφέροντα.
Αν ίσχυαν, στο βαθμό που εκφέρονται ή γράφονται,
αυτά που δημοσιοποιούνται μέσω των Μέσων Ενημέρωσης να είστε βέβαιοι ότι η ωραία Πατρίς δεν θα υπήρχε εδώ και δεκάδες χρόνια, απλώς διότι θα είχε καταστραφεί από λιμούς, σεισμούς μέχρι οικονομικούς καταποντισμούς. τους οποίους είχαν προεξοφλήσει, μέσω των Μέσων τους, αρχιλαικιστές δημοσιογράφοι και αναλόγου περιεχομένου έντυπα,ραδιόφωνα,κανάλια και εσχάτως και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Πολλά που λέγονται ή γράφονται, με τη δόση της υπερβολής, είναι αρκετές φορές απλώς φληναφήματα η δημιουργήματα της κοιλιάς (βλέπε σενάρια πάσης φύσεως για οικονομικά μέτρα,ανασχηματισμούς κλπ). Ολα τα κακοήθη δημοσιογραφικά "ρεπορτάζ" , εν είδει αστυνομικού μυθιστορήματος και με την επίκληση "έγκυρων "πληροφοριών" σερβίρονται με τέτοιο τρόπο στον αναγνώστη ή τηλεθεατή ώστε αυτός αχώνευτα να αποδεχτεί τα σερβιριζόμενα ως πραγματικά και αληθινά.
Μερικά απτά παραδείγματα από μισές αλήθειες που όμως είναι ολόκληρα ψέμματα..
*Τα "κοράκια" παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη. Αυτό λέγονταν και γράφονταν-εξ όσων ενθυμούμαι-από το 2010 με το ξέσπασμα της κρίσης..Το ότι κανένα σπίτι δεν βγήκε σε πλειστηριασμό από τράπεζες ποτέ δεν αναφέρθηκε..
*Δεσμεύονται περιουσίες πολιτών λόγω χρεών στο δημόσιο..(σπάνιες οι περιπτώσεις και ,μάλιστα για πολύ υψηλό ύψος χρεών και άνω)..Για αυτό άλλωστε τα χρέη των φορολογουμένων έφτασαν τα 82 δις ευρώ..
*Παραλύουν νοσοκομεία και σχολεία από απεργίες στο δημόσιο..Σιγά τα ωά.Στις απεργίες σήμερα και τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή είναι πάντα μονοψήφια..
*Αυξάνουν οι τιμές σε προιόντα λόγω αύξησης του ΦΠΑ..Ουδείς αναφέρει ότι η ενσωμάτωση μιας αύξησης απαιτεί χρόνο,ούτε επίσης ότι αυτή μπορεί να απορροφηθεί σε σημαντικό βαθμό..
*Ηρθε το τρίτο Μνημόνιο..Ελάχιστοι συνάδελφοι ανέφεραν ότι αυτό περιλαμβάνει δεσμεύσεις του 1ου και 2ου Μνημονίου που δεν εφαρμόστηκαν..Ο ασφαλιστικός νόμος που εφαρμόζεται από φέτος είχε ψηφιστεί το 2010 αλλά παρέμενε ανεφάρμοστος..Μια ακόμη αλήθεια είναι ότι τα δύο πρώτα Μνημόνια εφαρμόστηκαν σε ποσοστό 37%..Δυστυχώς το εναπομείναν ποσοστό που εφαρμόστηκε αφορούσε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις..
*Απολύονται 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με δέσμευση στο 2ο Μνημόνιο..Εν τέλει απολύθηκαν(μαζί με την ΕΡΤ) 3.500.Και αυτοί επέστρεψαν στο δημόσιο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.. *Και κάτι επίκαιρο..Στην "κατάψυξη" όλη η Ελλάδα..Κι ας αφορά αυτό λίγες και κυρίως ορεινές περιοχές.
newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα