Μην θορυβείτε, διαπραγματευόμαστε.

Γράφει ο Μικρός Φωκίων Παρακλήσεις στην Παναγία κάνουν στις εκκλησίες για να σώσειτην χώρα από την κρίση.Μεταξύ μας, περισσότερες πιθανότητες έχουμε να σωθούμεέπειτα από παρέμβαση της Παναγίας παρά από τους ξεπουλημένους πολιτικούς.
Αν και μια Παναγία μόνη της τι να σου κάνει… Εδώ έχουμε νακάνουμε με μια θρησκεία που ξεπερνάει όλες τις άλλες, του Χριστιανισμού μηεξαιρούμενου. Την θρησκεία των κερδών και των αγορών.
Η χρεοκοπία είναι καλή ή κακή; Σύμφωνα με την πάντααξιόπιστη κυβέρνηση όταν το κούρεμα
θα ήταν συμφέρουσα για την χώρα ήταν κακήενώ όταν είναι συμφέρουσα για την Ευρώπη (δες Γερμανία) και τις....... τράπεζες είναικαλή.
Για να το πούμε πασοκικά… Ο υπάλληλος που παριστάνει τονπρωθυπουργό πίνει το καφεδάκι του σε διπλανή αίθουσα από αυτήν που συνεδριάζουνοι ευρωπαίοι (για να μην τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν είναι κοντά στιςεξελίξεις) και κάνει σκληρές εικονικές διαπραγματεύσεις ώστε το κακό μέχριπρότινος σενάριο να παρουσιαστεί ως η απόλυτη σωτηρία της χώρας.
Πρόκειται για ένα κούρεμα που σε τελική ανάλυση θα μαςαφήσει όλες τις τρίχες πάνω μας. Σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις η Ελλάδα από τοκούρεμα θα ωφεληθεί κατά 20- 25 δις και αφού ανασάνει θα δανειστεί ένα ανάλογοποσό για να σώσει ταμεία και τράπεζες.
Το οποίο ποσό θα προστεθεί στο χρέος που θα μας έχειαπομείνει για να το φτάσει εκ νέου στα σημερινά επίπεδα.
Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε, αν δεν κάνω λάθος, περίπου 220 δις χρέοςτο οποίο ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθεί και έτσι μπήκαμε στο δοκιμαστικό σωλήνατης τρόικας.
Αυτό το χρέος το πήγε στα 360 δις και μετά το κούρεμα θα τοπάει στα 340 δις. Να πούμε ότι θα το πάει στα 300 δις; Να το πούμε.
Ας πούμε ακόμα ότι κουρεύεται το 50% από τα 200 δις. Άρα 100δις λιγότερα. Στα λιγότερα ας προσθέσουμε τις επανακεφαλοποιήσεις των τραπεζώνκαι την σωτηρία της ψυχής των ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα το όφελος ναείναι στα 50 – 60 δις.
Οπότε θα μας μείνουν πάνω από 260 δις ενυπόθηκο καιδιακρατικό χρέος το οποίο δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα το αντιμετωπίσουμε σε3-4 μήνες. Ας χαρούμε λοιπόν τώρα για την ένατη σωτηρία της χώρας και αςπάρουμε μια βαθιά ανάσα για τα επόμενα μέτρα.
Το ωραίο είναι ότι η διαδικασία του κουρέματος που μαςσχεδιάζουν θα κρατήσει 7-8 μήνες. Δηλαδή ούτε στην μέση δεν θα έχει φτάσει ότανο Σαρκοζί θα παρατήσει το μωρό του για να συναντήσει μες στην νύχτα την Άγκελαγια να δουν τι άλλο θα μας κάνουν για να μας σώσουν.
Τότε δεν θα υπάρχει Γιωργάκης. Θα υπάρχει Αντωνάκης ήκάποιος αχυράνθρωπος του. Λίγη σημασία έχει. Εξάλλου πάλι θα είναι στην διπλανήαίθουσα από αυτήν που θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι.
Ο Σαρκοζί είπε ότι δεν είναι εκλεγμένος στην Ελλάδα για νααποφασίζει αυτός. Οπότε θα στείλει αντιπροσώπους για να αποφασίζουν. Εξάλλουκαι ο άλλος που είναι εκλεγμένος μήπως αποφασίζει;
Λένε ότι ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής είπε στην Μέρκελ καιτον Σαρκοζί ότι πιέζεται και ίσως οδηγηθεί σε εκλογές. Και οι ισότιμοι τουαπάντησαν
Keywords
Τυχαία Θέματα