Μετεκλογικό..."μπόνους": Τσεκούρι 5,2% στις επικουρικές από 1ης Ιουλίου, το νέο "τελευταίο" οριζόντιο μέτρο

Την αιφνιδιαστική μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου που αποφασίστηκε χθες, αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Μητρόπουλος. «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κάνει, να μην μειώσει τις επικουρικές συντάξεις» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1....
Ο κ. Μητρόπουλος μάλιστα προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ανακοίνωση
κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη για πολλούς, όμως όχι σε αυτό το ύψος και όχι οριζόντια στο ίδιο ποσοστό για όλους.
Tην απόφαση έλαβε αιφνιδιαστικά η διοίκηση του ΕΤΕΑ και έγινε γνωστή χθες το βράδυ. Στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν: - το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),- οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ): Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών & Τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΤΠ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΤΕΑΕΙΓΕ) & Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού εταιρειών Οινοποιίας Ζυθοποιίας & Οινοπνευματοποιίας (ΤΕΑΠΟΖΟ)- το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,- το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και - o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς τους κατ΄ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.
(ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/)
Keywords
Τυχαία Θέματα