Λουκέτο στο BBC όπως και στην ΕΡΤ ζητά Βρετανός δημοσιογράφος

Το παράδειγμα του «λουκέτου» στην ΕΡΤ επικαλείται σε άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος Τσαρλς Μουρ, καλώντας τους Βρετανούς πολιτικούς να πράξουν κάτι αντίστοιχο με το κρατικό βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, BBC...
Αρθρογραφώντας στο περιοδικό «The Spectator» και σε κείμενο με τίτλο «Charles Moore: State broadcasting allows fascism -and we are paying the fees for it», ο Μουρ σχολιάζει: «Δεν υπάρχουν
πολλά καλά νέα για την Ελλάδα από τότε που οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποφάσισαν να συνθλίψουν τη χώρα, αποτελεί ωστόσο ενθαρρυντικό γεγονός η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ».

«Αυτού του είδους τα συστήματα μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένου και του BBC, συνιστούν προσπάθειες επιβολής για συγκεκριμένες πολιτικές και πολιτιστικές νόρμες στον κόσμο, αναγκάζοντάς τον να πληρώνει γι” αυτές» υπογραμμίζει.

Σχολιάζοντας τη δήλωση διαδηλώτριας, πρώην εργαζομένης στην ΕΡΤ, ότι «έτσι λειτουργεί ο φασισμός», ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «ο φασισμός (ή ο κομμουνισμός) επικρατεί μόνον όταν υπάρχει κρατική τηλεόραση».

Και συμπληρώνει: «Τώρα που η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας σταμάτησε αυτό (την ΕΡΤ) και κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης, ελπίζω ότι οι Βρετανοί πολιτικοί θα μάθουν το μάθημά τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα