Κόουλμαν: Από τη Λάρισα στα ημιτελικά του EURO

Από την στιγμή που η Ουαλία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Κρις Κόουλμαν δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

O Κρις Κόουλμαν είναι δεδομένο ότι θα εξαργυρώσει την εξαιρετική πορεία της Ουαλίας στο EURO...
με ένα πολύ καλό συμβόλαιο στο μέλλον. Ήδη οι Άγγλοι προσπάθησαν να ρίξουν το όνομά του στο τραπέζι, στη διαδοχή του Ρόι Χότζον, όμως αυτός έβαλε τέλος στις όποιες φήμες, πριν γραφτούν περισσότερα.

«Είμαι Ουαλός.
Αν υπάρχει μια εθνική ομάδα, στην οποία θα εργαστώ στη ζωή μου, αυτή είναι η Ουαλία. Σέβομαι τον Ρόι Χότζον, έχασε τη δουλειά του και δεν είναι ώρα για να συζητάμε τέτοια πράγματα», δήλωσε κατηγορηματικά ο Κόουλμαν, αναγκάζοντας τα ταμπλόιντ του αγγλικού Τύπου να μη δώσουν συνέχεια στο θέμα.

Ο 46χρονος προπονητής είναι λογικό να έχει αυτή την στιγμή στο μυαλό του μόνο τον ημιτελικό με την Πορτογαλία το βράδυ της Τετάρτης. Την στιγμή που θα βρεθεί δηλαδή, στο υψηλότερο σημείο της καριέρας του. Εκεί που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα βρεθεί, όταν τον Μάιο του 2011, η Λάρισα ανακοίνωνε την πρόσληψή του.

Το πέρασμα από την Ελλάδα

Ο Κόουλμαν όχι μόνο δεν είχε αρνηθεί την πρόταση της Λάρισας να έρθει στη χώρα μας και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «βυσσινί» αλλά το έργο που... πρόλαβε να αφήσει, ακόμη το μνημονεύουν στον κάμπο.

Αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2012 λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο η ομάδα, έχοντας μόλις μια ήττα σε 12 παιχνίδια ενώ άπαντες είχαν να λένε για τη μεθοδικότητά του αλλά και το πλάνο που είχε αρχίσει να εφαρμόζει στην ομάδα από τις πρώτες μέρες στο σύλλογο.

Ο ίδιος πάντως δεν δείχνει να θυμάται και με τον καλύτερο τρόπο το πέρασμά του από τη χώρα μας αν και για τους Ελληνες έχει μόνο καλά λόγια να πει. Ωστόσο το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν αυτό που του είχε φανεί τόσο μακριά από τα δικά του στάνταρ.

«Αν γράψω ένα βιβλίο για την ζωή μου θα έχει ένα κεφάλαιο, περίπου 8 σελίδες για όσα έζησα πριν την Λάρισα και το υπόλοιπο για τους τέσσερις μήνες στη Λάρισα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η μοίρα τον έφερε πάντως λίγες μέρες μετά το διαζύγιο με την Λάρισα, στην τεχνική καθοδήγηση της εθνικής ομάδας της Ουαλίας. Από τον Ιανουάριο του 2012, ο Κόουλμαν έβαλε τις βάσεις για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, στη μεγαλύτερη διάκριση. Πλέον για τον ίδιο, η Λάρισα θα αποτελεί μια ανάμνηση μακρινή, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος, ακολουθεί το Champions League!
Keywords
Τυχαία Θέματα