Κλίμα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της Public Issue

Σαφές κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει και η δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με βελτίωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τοποθετείται στην πρώτη θέση της εκλογικής επιρροής, της δημοτικότητας
του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των επιμέρους ποιοτικών δεικτών...
Το κλίμα που διαφαίνεται στα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου είναι ενδεικτικά του κατά πόσο το success story της κυβέρνησης και οι υπερ-αισιόδοξες εκτιμήσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πείθουν την ελληνική κοινή γνώμη. Ταυτόχρονα, εκλογική άνοδο φαίνεται να καταγράφει η Χρυσή Αυγή.
1ος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροήΑναλυτικότερα και όσον αφορά την εκλογική επιρροή, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό 29% και έπεται η ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή (13%), το ΠΑΣΟΚ (7%), το ΚΚΕ (6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%) και τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά (2,5%).
1ος ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοτικότητα των κομμάτωνΣτην κορυφή της δημοτικότητας των πολιτικών κομμάτων βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 39% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (35%), η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ (30% έκαστη), το ΚΚΕ (26%), το ΠΑΣΟΚ (19%) και τελευταία η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 15%.Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών: Α. Σαμαράς (37%) - Α. Τσίπρας (36%)Σταθερά παραμένουν τα ποσοστά της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα (36%), των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου (31%) και της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου (15%).Πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά δημοτικότητας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά (37%), του Ευάγγελου Βενιζέλου (21%) και του Φώτη Κουβέλη (33%), ενώ αυξητική τάση διαφαίνεται στη δημοτικότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα (22%).Στην ερώτηση "ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας", το 35% απαντά ότι είναι ο νυν πρωθυπουργός, το 31% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα και το 32% κανένας από τους δύο.
Keywords
Τυχαία Θέματα