Κλασικής παιδείας δείγμα καθημερινό…δημοσιογραφικό

Του Θανάση Νικολαΐδη
• “Που είναι η σοφία που χάσαμε μέσα στη γνώση; Πού είναι η γνώση που χάσαμε μέσα στις πληροφορίες;” (Eliot, αμερικανός ποιητής, 1888 - 1965).• Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική. Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου (Ελύτης).-Με τους γιατρούς να διαγνώνουν (ΑΝΤ1)-Με θερμοκρασίες υπό του μηδενός (Μέγα/Λιάγκας)-Ορισμένοι απ’ αυτοί (Μέγα/Χασαπόπουλος)-Βάσει τα ......στοιχεία (Μεγα/Χασαπόπουλος)
-Προσελκίζοντας το ενδιαφέρον (Μέγα)-Εχουμε τον κ. (τάδε), διευθύνων σύμβουλο (ΝΕΤ-δημοσιογράφος με το μικρόφωνο της ΕΡΤ)-Αυτοί είναι πρύτανεις-Τίθονται…(ΕΤ3, Μ. Τραυλού) -Παρελάζουν
(Λαζόπουλος)-Η Αστυνομία χρειάστηκε να επενέβει (ΣΚΑΪ)-Αν πρέπει να δαπανούνται (Μίχαλος/ΝΕΤ)-Παρενέβησε η κυβέρνηση…(ΝΕΤ)-Μετά της εποχής προφήτης (Άρης Σπηλιοτόπουλος, π. υπ. Παιδείας)-Το παιδί να είναι επιμελής (Χασαπόπουλος/Μέγα)-Οι τόσο βαρείς εκφράσεις (Πετσάλνικος)-Με τον λαό απών (Τσίπρας/Άλτερ)-Μέτρα τα οποία άρονται (ΝΕΤ)-Υπήρξε μία απόλυτα ευθύς ομολογία (ΝΕΤ/Χρυσοχοΐδης)-Τι κάνει μία Σύγκλητο (ΝΕΤ/Φοιτητής)-Πόσο παραπλανεί…(ΝΕΤ)-΄Εχουν περάσει δύο κοινοβουλευτικοί σύνοδοι (ΝΕΤ)-Και για τον ομιλώντα (Σηφουνάκης)-Παρέφρυσαν (Δημ/φος SIGMA)-Ευτυχώς δεν ανεφλάγησαν και αυτές (ΝΕΤ)-Τον πήγε σε ασφαλές περιοχή (Άλτερ)-Που είναι συναφή το θέμα (Χασαπόπουλος)-Το σύνολο των δυνάμεων δεν προαγάγουν (Τσίπρας)-Πρέπει να υπάρξει ένα διέξοδο (ΜΕΓΑ/Χασαπόπουλος)-Των υπαρχόντων διατάξεων (ΝΕΤ)-Είναι υγειά εξυπηρέτηση; (Λουράντος, φαρμακοποιός)
Keywords
Τυχαία Θέματα